Ми у Facebook
01.12.2014, 15:00

Корецька здравниця вимушена просити допомоги в обласної ради

«Корецька обласна лікарня відновного лікування» не може самотужки відремонтувати дах у одному з відділень. Через відсутність коштів, а саме – 100 000 гривень (така ціна реконструкції), розпочати ремонт у закладі не можуть.
Головний лікар Анатолій Миронець звернувся по допомогу до обласного голови, аби закладу виділили необхідні кошти.

– Наразі маємо маловтішну ситуацію, коли фінансів, які виділяємо з обласного бюджету на утримання закладу, вистачає лише на зарплату медперсоналу, оплату комунальних послуг та енергоносії. Відтак, якщо виникають проблемні питання, керівникам доводиться просити грошей, а нам їх шукати, – розповів голова обласної ради Михайло Кириллов.

Корецька обласна лікарня відома тим, що до неї приїжджають недужі не лише з різних куточків України, але й з Західної Європи. Лікарня славиться природною азотно-радоновою водою, що зцілює, - кажуть пацієнти. «Жива» вода лікує як захворювання кісток, м’язів і сухожиль, так і травм периферійної нервової системи, серцево-судинну дистонію після перенесення інфекцій та інтоксикації. Її можна пити навіть при гіпертонічній хворобі. Кажуть, що після лікування у здравниці , люди не тільки оздоровлюються, а й повністю виліковують ті чи інші захворювання.

ЦІКАВО

54 роки тому, вчені Одеського науково-дослідного інституту курортології та фізіотерапії підтвердили наявність у корецьких водах радону -нейтрального газу, що потрапляючи в різні ділянки організму, позитивно впливає на них. Також у них містяться азот та інші корисні мінеральні речовини. За даними досліджень Українського НДІ медичної реабілітації та курортології, ця вода є мінералізованою, а тому добре засвоюється хворими. Радонові ванни покращують обмінні процеси в серцевому м’язі, кісткових тканинах, уповільнюють кровообіг, діють болезаспокійливо, розсмоктують запальні процеси, прискорюють захисні сили організму.

Статті до теми:

Медичні заклади

Михайло Кириллов скликає сесію Рівненської обласної ради






На правах реклами