Ми у Facebook
02.12.2014, 09:17

На Рівненщині будуть аварійні відключення електроенергії

Міністерство палива та енергетики України розпочало введення графіків аварійних відключень в деяких областях країни. Рівненщина також відноситься до областей, де будуть аварійні відключення. Щоб їх не було, маємо обмежити споживання електроенергії.
ПАТ «Рівнеобленерго» звертає увагу мешканців області, що підприємство отримало сьогодні розпорядження від Державного підприємства «Національна енергокомпанія України «НЕК Укренерго» про застосування графіків аварійних відключень в Україні.

Графіки вводяться в дію протягом 10-15 хвилин після розпорядження головного диспетчера електроенергетичної системи України. Саме він і визначає тривалість та обсяги відключень електроенергії.

У зв’язку з важливістю ситуації ПАТ “Рівнеобленерго” звертається до всіх мешканців Рівненської області з проханням максимально обмежити споживання електроенергії, особливо у години пікових навантажень, та без зайвої потреби не використовувати потужні електроприлади.

- Тут на Рівненщині ми можемо вплинути на можливість відключень тільки в один спосіб - зменшивши споживання електроенергії. Тоді головний диспетчер бачитиме, що в Рівненській області немає надмірних навантажень на енергосистему, і відключати електроенергію саме в нашій області немає потреби, - коментує помічник голови правління ПАТ "Рівнеобленерго" Андрій Пермяков. - Наскільки мені відомо, наших сусідів у Луцьку та Житомирі подібні відключення вже торкнулися, Рівного - поки що ні. Наголошу, що йдеться саме про обмеження в режимі "зараз на зараз", у "ручному режимі", тому вести мову про якісь планові графіки відключень поки що зарано.

Статті до теми:

Чи будуть у Рівному аварійні відключення електроенергії?





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ