Ми у Facebook
02.12.2014, 10:15

Рівненщина: скандал на спиртзаводі

Працівникам спиртзаводу в Зірному Березнівського району на Рівненщині представили нового керівника. Цьому намагались завадити біля прохідної кілька десятків працівників та місцевих мешканців.
Вже близько місяця на цьому підприємстві тривають суперечки, а колектив навідріз відмовляється приймати директорів, яких призначає «Укрспирт». Екс-керівника Зірненського спиртзаводу Олексія Сільченкова звільнили ще 6 жовтня. З того часу «Укрспирт» на місцеве підприємство призначав вже декількох керівників, проте, їх усіх колектив не приймав. Нині ж на посаду директора у держпідприємстві затвердили Ярослава Ціпана — головного інженера цього ж заводу з багаторічним досвідом.

Але і його у п'ятницю зустріли недружелюбно. Натовп вигукував "Ганьба!" та намагався не пропустити новопризначеного директора на територію підприємства. Хтось повідомив про це Березнівський райвідділ міліції. Правоохоронці приїхали у Зірне та намагались вмовити людей мирно розійтись, але ті не реагували, пише rivnepost.rv.ua. Вмовляли протестувальників майже дві години. Ярослав Ціпана пройшов на підприємство через "живий коридор", який для нього зробили правоохоронці, і його таки представили колективу спиртзаводу.

— Ми знаємо цього дядька, він нам не потрібен. В нас є керівник. Ціпан геть! Ціпан геть, геть, геть! — вигукували люди.

До свого кабінету новий директор потрапити не зміг, бо той був зачинений. За словами представників «Укрспирту», фактично з моменту звільнення Олексія Сільченкова завод би мав припинити свою діяльність. Проте, судячи з усього, він працював і далі, а наскільки легально, це питання повинна з'ясувати міліція. Ні печатки, ні технічної документації новий керівник поки що не отримав. Тим часом в «Укрспирті» запевняють, що завод запрацює офіційно вже найближчим часом.

Біля прохідної підприємства правоохоронці залишились чергувати двох міліціонерів. Згодом в інтернеті з'явились одразу три відеосюжети, в яких міліцію... звинуватили у рейдерському захопленні спиртзаводу, але трохи пізніше їх хтось видалив. Правоохоронці кажуть, що деякі з протестувальників, які прийшли до прохідної підприємства, були у нетверезому стані і намагались спровокувати сутичку, але зробити цього їм не вдалося.

До теми:

Рівненщина: кошти від спиртового бізнесу ідуть на фінансування ДНР і ЛНР?





На правах реклами