Ми у Facebook
05.12.2014, 15:30

Студентський квиток: За чи Проти студентів?

Як тільки ти закінчив навчання у школі, ти потрапляєш у більш серйозну ланку : коледж чи університет. Звичайно, що там є свої недоліки і привілеї. Однією такої привілеєю можна вважати студентський квиток.
Студентський квиток-це заламіноване посвідчення того,що ти навчаєшся у ВИШі. На ньому зображена твоя фотокартка ,написано навчальний заклад, ПІБ, роки вступу і закінчення навчання, а також форма відділення.



Проте не все так добре, як здається! Хто з Вас чув про єдину Інтернет базу квитків? А вона існує!І це саме цей сайт (http://www.inforesurs.gov.ua/info-per/inforesurs-per-doc.html) ,на якому ви можете перевірити наявність Вашого квитка у цій базі.

Згідно з наказом Міністерства науки і освіти України від 25.10.13 № 1474:
Єдина державна електронна база з питань освіти - автоматизована система збирання, верифікації, оброблення, зберігання та захисту даних, у тому числі персональних, щодо надавачів та отримувачів освітніх послуг з метою забезпечення потреби фізичних та юридичних осіб;
замовлення на створення квитків та виготовлення їх карток - це електронний документ, створений за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення на основі верифікованих даних, що містяться в ЄДЕБО, та внесений до інформаційних ресурсів ІВС «ОСВІТА» та ЄДЕБО

Адже з 1 жовтня 2014 року у залізничних касах дані студентського (учнівського) квитка будуть перевіряти у Єдиній державній електронній базі з питань освіти, яку сформувало Міністерство освіти і науки України.
Але існує ряд неточностей.
Наприклад :
Десь тиждень тому, ми з подругою купляли білети у місто Рівно.
Звичайно нас «порадували» новиною про те,що на потяги «купе» знижка лише у 30 відсотків, і тільки на плацкарт у 50%. (Згідно закону 2003 року студентам , які мали будь-які студ квитки надавалася знижка на проїзд будь-яким залізничним транспортом у розмірі 50%)

Нам ввічливо пояснили ,що знижка на проїзд залізничним транспортом надаватиметься у залізничних касах лише тим студентам вищих навчальних закладів І – ІV рівнів акредитації та учням професійно-технічних закладів, дані яких занесені до Єдиної державної електронної бази.

Процедура покупки квитка заключається у наступному:



-ти повинен мати при собі студ квиток(свій документ)
- на касі його номер вводять у базу і ,якщо він там є, ти маєш можливість отримати пільгу
( звичайно, що 20 -40 гривень –це гроші! Особливо для студентів, що живуть від стипендії до стипендії). Але може видати таке,що тебе не має у цій базі і тоді знижки на проїзд у тебе не буде.

У залізничних касах студенти зможуть купувати квитки з пільгою також і через онлайн-систему booking.uz.gov.ua. Проте перевіряючи цю систему, стає зрозуміло ,що сайт надто повільно завантажується і має численну кількість помилок .Зокрема :
1) перевірка твого коду студентського квитка відбувається дуже повільно і довго.
2) не завжди внизу сторінки висвітлюється графа про проїзд зі студ квитком.













На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ