Ми у Facebook
07.12.2014, 08:55

Ворожіння на Катерини: як знайти коханого? [+ПОРАДИ]

На початку зими незаміжні дівчата ворожать на долю, аби дізнатися коли, за кого і як вони вийдуть заміж.
Традиційні зимові ворожіння починаються на Катерини (7 грудня), продовжуються на Андрія (13 грудня) і тривають аж до різдвяних святок.

Свята великомучениця Катерина вважається заступницею дівочої долі. Тому саме з цим днем дівчата пов'язують багато надій та сподівань на щасливе майбуття.

Чи ворожать рівнянки напередодні Катерини?

У народі існує безліч варіантів для дівчат дізнатися про свою долю. Найпоширеніший з них - ритуал слухання або гукання попід вікнами. Для цього дівчина підходила до хати і прислухалася, про що там говорять. Якщо з хати чулося: «Піди-но», «Біжи», «Принеси», «Подай» — дівчина може радіти, бо піде заміж наступного року. Якщо ж у хаті прозвучить “Сядь!”, “Стій!”, “Зачекай!” - про заміжжя можна не думати до наступного року.



Йдучи по вулиці, дівчата можуть запитати у першого зустрічного їм чоловіка його ім'я. Яке ім’я у перехожого — так буде звати і вашого чоловіка.

Найпоширеніше ворожіння на вишневій гілці. Саме на Святої Катерини зрізали кілька вишневих гілочок ставили їх у воду в хаті на покутті. Якщо ж до Нового року (Святої Маланки) 31 грудня (за старим стилем) або 13 січня (за новим) вишні зацвітали, то це означало, що дівчина незабаром вийде заміж.

Який подарунок обрати чоловіку до 6 грудня?

Веселою забавою для дівчат є кидання чобота через ворота. Куди полетить чобіт — звідти й треба чекати судженого-ряженого.

Завтра - іменини у Катерин. Не забудьте привітати знайомих!

Також чобітьми дівчата міряли хату від стола до порога. Переставляти їх треба по черзі. Чобіт якої дівчини першим “дійде” до порогу хати — та перша вийде заміж у наступному році.

Вітаємо Олександрів з іменинами!

Веселою забавою дівчат під час вечорниць в давнину було ворожіння на символічних предметах: хусточці, стрічці, персневі, ляльці, хресті. Одна з дівчат має розкласти предмети на столі й накрити тарілками так, щоб інші її подруги не бачили. Якщо під тарілкою знаходили стрічку — дівчина ще буде дівувати, якщо перстень — вийде заміж, якщо знайде хусточку — буде покриткою, якщо ляльку — то народить дитину, якщо хрест — то помре.



Рівнянкам на замітку: як привітати коханого чоловіка із 6 грудня?

Набагато серйознішими і відповідальнішими вважалися ворожіння, пов'язані із водою, вогнем та дзеркалами. Поширеними вважаються й ворожіння по тіні. Дівчини брала зім'ятий папірець і тримала його проти білої тіні. Далі вдивлялася в зображення і по силуетах тіні вгадувала свою майбутню долю.

Вірити чи ні у традиційні ворожіння — справа особиста. Єдине, чого хотілося б побажати чарівним рівнянкам -це шукати, впізнавати, а головне - ніколи не втрачати віри у долю та щасливе майбуття :)

ДО ОБГОВОРЕННЯ У КОМЕНТАРЯХ: А чи ворожите ви на свою долю?





На правах реклами