Ми у Facebook
08.12.2014, 14:20

Громадські активісти Рівненщини - проти ГЕС

Захисники природи виступили проти будівництва малої гідроелектростанції в районі заказника "Соколині гори", що на Березнівщині.
Місцеві активісти та захисники природи Рівненщини стурбовані запланованим будівництвом малої ГЕС на території унікального природного комплексу "Надслучанська Швейцарія". Вони вважають, що це будівництво погано вплине на природу краю.

"Надслучанська Швейцарія" або "Соколині гори" - це унікальна природна місцина, що є гордістю та окрасою Березнівщини. Охоплює вона береги річки Случ. На цій ділянці річка протікає між крутими, порослими лісом скелястими берегами. На території заказника ростуть 77 видів рідкісних рослин, в тому числі види, занесені до Червоного списку Європи та Червоної книги України. Соколині гори відомі не лише туристам в Україні, а й далеко за її межами.

На території заказника також розташовані руїни Губківського замку. Тому, цей куточок має ще й історичне значення.


Заплановане будівництво малої ГЕС поблизу с. Губків призведе до негативних наслідків в екосистемі краю, зокрема, затоплення великих площ унікальної природної місцини та зміни швидкості річки Случ. Активісти вважають, що це потягне за собою не лише зміни в природі, а й значне зменшення напливу туристів.

Детальніше про проблеми і наслідки, до яких призведе будівництво ГЕС, розкажуть на прес-конфреренції. Вона відбудеться у вівторок, 9 грудня, об 11.00 у приміщенні Народного дому (вул. С. Петлюри, 1, домівка НСОУ «Пласт», 2 поверх).



Статті до теми:
Він же Губків, Хрупков, Губибор, Губник, Губка та "Соколині гори"

Рівненський громадський активіст став жертвою крадіїв

У Рівному встановили новорічну ялинку





На правах реклами