Ми у Facebook
08.12.2014, 14:00

Рівне: вчитель незаконно вимагав від учнів гроші

На лаву підсудних потрапив працівник рівненського навчального закладу, який незаконно вимагав оплату за навчання у своїх учнів.
За процесуального керівництва прокуратури міста Рівне завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно працівника одного із рівненських професійних навчальних закладів за ч. 2 ст. 183 КК України (незаконна вимога оплати за навчання у державних навчальних закладах).

Слідство з’ясувало, що працівник навчального закладу, порушуючи право учнів на безоплатну освіту, незаконно вимагав у них сплату коштів у фіксованих сумах за навчання під виглядом благодійних внесків. При цьому висувалася вимога обов’язковості такої оплати перед допущенням дітей до здачі екзаменів.

Так, лише протягом двох місяців від учнів та їх батьків надійшло на рахунок благодійного фонду ліцею 30 тисяч гривень.

Обвинувальний акт стосовно підозрюваного прокуратурою м. Рівне скеровано до суду.

За втручання прокуратури міста завдані кримінальним правопорушенням збитки повністю відшкодовано – учням повернуто гроші, які з них було неправомірно стягнуто.

Відповідно до ст. 5 Закону України «Про професійно-технічну освіту», така освіта здобувається громадянами України в державних і комунальних професійно-технічних навчальних закладах безоплатно, за рахунок держави.

Див. також:

Рівненщина: в багажнику авто виявили відрізану голову

Рівненщина: через ожеледицю два авто "злетіли" в кювет





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ