Ми у Facebook
10.12.2014, 08:45

Рівне: за один візит в лікарню - 500 грн

Проведене соціологічне опитування рівнян показало, що суми, залишені в лікарнях за один візит, можуть становити від 50 до 500 грн.
Експерти «Інституту аналітики та адвокації», провівши соціологічне опитування, показали, де можна взяти кошти на реформування медицини.

Одним з питань, які задавали рівнянам, було: "Чи доводилося Вам та вашим рідним сплачувати за медичну допомогу, діагностику?" Усі респонденти ствердно відповіли на нього. При цьому найчастіше опитані сплачують за найнеобхідніші послуги, як наприклад, здачу крові чи рентген.

Так, суми, залишені в лікарнях за останній візит, складають від 50 грн і вище, інколи, суми доходять до 500грн.

При цьому більшість рівнян стверджують, що платили саме у касу благодійного фонду. Українське законодавство дозволяє, щоб заклади охорони здоров’я, окрім коштів з державного бюджету, залучали і фінансування зі сторонніх ресурсів. Найчастіше у таких випадках говорять про благодійні фонди, що діють на території медичних закладів.

Звісно, що кожен хто платить хотів би дізнатися на які саме потреби йдуть їхні кошти.

Проблема полягає в тому, що законодавство не містить чітких норм, які б регулювали діяльість таких фондів. Тобто, прослідкувати за використанням таких коштів майже неможливо.

З даних, отриманих шляхом опитування, стає зрозуміло, що кошти, які платяться у благодійні фонди, можна було б використати на реформування медицини.

За інформацією Інституту аналітики та адвокації.



Статті до теми:
Рівненщина отримала сімдесят три мільйони
В Україні введуть податок на розкіш
Рівне: підприємці обирають єдиний податок





На правах реклами