Ми у Facebook
09.12.2014, 16:45

Яку шкоду несе використання землі не за призначенням?

Все частіше жителі Рівненщини беруть землю в оренду, але вони забувають про те, що цю землю потрібно використовувати лише за призначення. Адже збитки для природного середовища можуть бути дуже серйозними і безповоротніми.
Саме так і трапилося з жителем Хмельниччини, який без будь-яких відповідних дозволів, зняв і переніс за межі земельної ділянки родючий шару ґрунту, чим порушив його структуру та завдав шкоду навколишньому природному середовищу.

Прокуратурою Віньковецького району направлено до суду обвинувальний акт щодо місцевого приватного підприємця у кримінальному провадженні за ст. 254 КК України (безгосподарське використання земель), досудове розслідування у якому здійснював райвідділ внутрішніх справ. Як повідомила прокурор району Ольга Кравцова, обвинувачений, відповідно до договору оренди, отримав у користування понад 1 га землі для вирощування сільськогосподарських культур, пише vsim.ua.

Однак, натомість викопав на земельній ділянці ставок для розведення риби, - повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області. Природному середовищу завдано збитків на суму понад 80 тисяч гривень.

Статті по темі:
З початку року казна місцевого бюджету поповнилась на 41,5 млн.грн.
Героям АТО з Рівного виділять земельні ділянки [КАРТА]





На правах реклами