Ми у Facebook
15.12.2014, 13:28

Сьогодні - Міжнародний день чаю

15 грудня у країнах, які вважаються лідерами у виробництві чаю, відзначають Міжнародний день чаю. Це свято було вигадане, щоб привернути увагу державних установ та самих споживачів чаю до тих проблем, із якими постійно стикаються його виробники.
Появі дня чаю передувало безліч засідань міжнародних організацій і профспілок, які обговорювали можливість появи такого свята. І тільки в 2004 році на Всесвітньому громадському форумі в Індії була затверджена дата для його проведення.

Дане свято переважно відзначають у таких країнах, як Індія, Китай, Бангладеш, Шрі-Ланка, В'єтнам, Непал, Індонезія, Танзанія. Це пов'язано з винятковою важливістю виробництва чаю для економіки цих країн. Європейські держави можуть відзначати цей день тільки на знак любові до цього смачного напою.

Серед головних проблем, про які заведено говорити під час святкування, варто відзначити низьку товарну ціну чаю, яка постійно зменшується. Сьогодні провідні виробники цього продукту намагаються навести лад у схемі формування ціни на свій товар, тому в багатьох країнах на сьогоднішній день проходить реформування чайної промисловості.

Статті по темі:

Як приготувати ідеальну печеню з картоплі у горщиках

Чим замінити в рецепті екзотичні або дорогі продукти

10 фактів про чай і чаювання





На правах реклами