Ми у Facebook
17.12.2014, 14:00

Як на Рівненщині привласнювали державні кошти

Працівниками відділу боротьби зі злочинами у бюджетній сфері та захисту бюджетних коштів Управління ДСБЕЗ УМВС України в Рівненській області, виявилено факти привласнення державних коштів.

Відтак, правоохоронцями викрито посадовців одного із приватних акціонерних товариств Рівного, які здійснювали махінації із державними коштами під час виконання робіт із капітального ремонту об’єктів соціальної сфери у м. Кузнецовськ.

- Правоохоронці провели досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом привласнення бюджетних коштів у великому розмірі, шляхом завищення об’ємів виконаних робіт, що було вчинене за попередньою змовою групою осіб. У ході слідства встановлено, що троє посадових осіб зазначеного підприємства під час виконання робіт з капітального ремонту, використовуючи своє службове становище, привласнили бюджетні кошти у сумі 201 тисячі гривень. Матеріали кримінального провадження передані на розгляд до Рівненського міського суду. За вчинений злочин, посадовцям загрожує до восьми років позбавлення волі, згідно з частиною 4 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), - розповів начальник УМВС України в Рівненській області Сергій Максимов.

У березні 2014 року працівники міліції викрили керівника одного з комунальних підприємств Сарненської міської ради, який уклав договір на купівлю сміттєвоза. На це він витратив майже 650 тисяч гривень бюджетних коштів. Автомобіль у користування підприємства так і не потрапив, хоча кошти за нього оплачені у повній сумі, а документи про його отримання - оформлені.

Відомості про кримінальні правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Вжиті заходи забезпечують відшкодування завданих збитків на суму 230 тисяч гривень, а також пред’являють цивільний позов до керівника комунального підприємства на суму 420 тисяч гривень. Судом накладено арешт на майно службовця на суму 81 тисячу гривень.

За матеріалами УДСБЕЗ УМВС.

Статті до теми:

На Рівненщині корупціонерів знайшли у... сільраді

Рівне: суд отримав 42 кримінальні корупційні провадження з початку року

Рівненщина: податкова міліція вилучила підакцизні товари з ознаками підробки





На правах реклами