Ми у Facebook
20.12.2014, 16:00

Боротьба за храм на Рівненщині переросла у бійку

Релігійне протистояння у селі Бадівка Острозького району переросло у бійку. Київський патріархат стверджує, що хоче молитися за Укрїну, а Московський - просить не відбирати храм.
Релігійні протистояння навколо релігійної громади села Бадівка Острозького району Рівненської області, парафіян храму святої рівноапостольної Марії Магдалини набирають обертів. А в останні дні – навіть до силового протистояння.

За словами благочинного Острозького району, прот. Юрія Лукашика, «14 грудня 2014 року, по закінченні Богослужіння, яке звершувалося на церковному подвір'ї с. Бадівка, завезені «прихожани УПЦ МП» спровокували бійку, в ході якої побили декількох місцевих парафіян.

Представники ж Московського патріархату відкидають такі звинувачення і переконують, що якби хотіли застосовувати силу, то зробили би це раніше і не погоджувалися би на опечатування храму. Щодо того, що до села звозять представників МП, то священослужителі запевняють, що це просто люди з району, які підтримують громаду МП села Бадівка.

- Захисники КП розхитували автобув, де сиділи і це могло закінчитися трагедією. А також перекрили дорогу і не пропускали авто, - стверджують представники Московського патріархату.

У прес-службі ж Рівненської єпархії УПЦ КП повідомили, що відповідальність за наслідки будь-яких провокацій проти громади с. Бадівка, парафіян храму на честь святої рівноапостольної Марії Магдалини, покладається на організаторів протистояння та представників влади, яка їм сприяє.

Рівненська єпархія й надалі усіма доступними законними методами буде захищати права своїх парафіян. Ми вдячні також усім представникам патріотичних політичних та громадських організацій, журналістам та всім тим, хто сприяє громаді у відстоюванні її законних прав і свобод, висвітлюючи правдиву інформацію про церковні події.


Статті до теми:

УПЦ МП на Рівненщині стверджує, що захищає свій храм

В усіх храмах Рівненщини 30 листопада молитимуться за Україну

Боротьба між УПЦ КП та УПЦ МП на Рівненщині: церковний суд та звинувачення у брехні


В УПЦ МП назвали цинічним утворення Помісної Православної церкви на Рівненщині



Боротьба між УПЦ КП та УПЦ МП на Рівненщині: референдум, протест та російські телеканали





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ