Ми у Facebook
21.12.2014, 15:40

Депутати Рівненської облради вимагають відновити роботу цукрових заводів

Відповідне звернення до Кабінету Міністрів України затвердила Рівненська обласна рада. На Рівненщині цьогоріч не працює жоден цукровий завод, тому сільгосптоваровиробники не можуть реалізувати вирощений урожай солодкого кореню.
Сільгосптоваровиробники області, які вирощують цукрові буряки, просять обласну раду вплинути на власників цукрових заводів, які не в змозі справитись зі значним навантаженням по заготівлі солодкого кореню.

Зокрема у Рівненській області в 2014 році було посіяно 13 тисяч гектарів цукрових буряків. В середньому на вирощування одного гектара затрачено біля 15 тисяч гривень. В області зібрали 200 тисяч тонн цукрових буряків. Так як цукрові заводи на території Рівненщини не працюють, тому сільгоспвиробники реалізують солодкий корінь на два цукрові заводи у Волинській та Львівській областях.

Але з перших днів здачі буряків цукрові заводи обмежили приймання коренів, в окремі дні вони їх не заготовляли зовсім. В даний час цукрові заводи приймають від товаровиробників лише по 3 тисячі тонн коренів на добу. До якого часу будуть ще приймати буряк цукрові заводи невідомо, але з кожним днем якість буряка погіршується.

Такий стан справ може привести до різкого скорочення посівних площ цукрових буряків у 2015 році, що в подальшому призведе до дефіциту цукру в країні, наголошує прес-служба Рівненської облради.

- Цукрова галузь України має наявні виробничі потужності для виробництва цукру, які значно перевищують внутрішні потреби країни. Українські товаровиробники при підтримці держави здатні забезпечити власним буряковим цукром внутрішній ринок і постачати його на зовнішні ринки. Натомість галузь перебуває у глибокій кризі, - розповів голова обласної ради Михайло Кириллов. - Тому ми звернулись до Кабінету Міністрів розглянути це питання та пропонуємо запровадити загальнодержавний механізм відновлення роботи цукрових заводів, підтримати цукрову галузь.

До теми:

Жителі Рівненщини просять відновити роботу цукрового заводу

На Рівненщині цукровий завод півроку був на грані закриття [+Фото]





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ