Ми у Facebook
21.12.2014, 09:00

У Тучинській школі-інтернаті пройшло свято Миколая

День Святого Миколая відзначили у Тучинській спеціалізованій школі-інтернаті. Учні провели тематичний концерт «Святий Миколаю, прийди до нас» та отримали багато прекрасних подарунків.
У Тучинській спеціалізованій школі-інтернаті навчається 158 дітей з особливим інтелектуальним розвитком. Діти приїжджають сюди зі всієї області. З ними тут проводиться професійна корекційна робота, після якої багато дітей йдуть до звичайних шкіл і продовжують вчитися там.

Святого Миколая вважають заступником та покровителем школи. Тут є ікона святого, яка була привезена членами батьківського комітету з самого Єрусалиму. Учні та батьки вірять, що Святий Миколай допомагає їх дітям гарно вчитися та одужувати.

В честь дня свого заступника школярі підготували цікаву виставу та зустрічали Миколая, який завітав до них з подарунками.

Під час заходу звучали гарні поздоровлення та побажання, лунали пісні для усіх присутніх, а завершилося свято спільною колядкою. Адже, вважається, що саме з цього свята дозволяється колядувати.

У виступі брали участь діти з різних класів та з різними можливостями. Роль кожному підбирали індивідуально: так, наприклад, спокійні дітки були янголятами, а роль чортенят дісталася хлопчикам із запальним характером.



На захід традиційно завітали друзі та меценати школи, які сердечно привітали учнів, батьків та вчителів з гарним святом, побажали миру, здоров’я та благополуччя, а ще потішили дітей «миколайчиками»: цукерками, іграшками, книжечками.

Давні друзі школи з РДГУ презентували подарунки кожному учню та придбаний на «Аукціоні добра» годинник, прикрашений образом Миколая.

- Уже традиційно студенти факультету іноземної філології РДГУ на Свято Миколая привозять подарунки дітям. Цього року подарунки виготовляли кожній дитині поіменно, тобто кожен пакунок підписаний, - розповідає доцент кафедри теорії літератури та славістики Алла Матчук.



Подібні заходи в школі проводяться не вперше, але сценарії свят ніколи не повторюються. Завжди щось вдосконалюють, вигадують нове. Адже, в школі надзвичайно багато уваги приділяється розвитку творчих здібностей дітей: як тільки дитина починає проявляти нахил в якійсь сфері – вчителі намагаються підтримувати та розвивати її можливості.



Статті до теми:

Що рівнянам подарував Святий Миколай [+Фото]

Рівнян запрошують до резиденцій Святого Миколая та Діда Мороза [+Фото]


«Аукціон Добра» у Рівному збере кошти для дітей героїв АТО





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ