Ми у Facebook
02.01.2015, 10:18

Яндекс розповів, як рівняни цікавилися курсом валют

Кожного тижня українські користувачі задають Яндексу кілька сотень тисяч запитів про курси валют. До прикладу, [курс гривні до рубля], [курс євро] або просто [курс валют], [курс нбу]. Рівненських споживачів у цьому переліку близько 4 тисяч.
Як повідомляє прес-служба компанії, інтерес українців до цієї теми залежить від ситуації з гривнею. Зазвичай, чим значніше змінення курсу (падіння чи зростання), то більше таких запитів надходить Яндексу.

На початку кризи у Криму та у перші тижні АТО, коли курс української валюти різко знизився, Яндексу задавали по 600 тисяч запитів на тиждень зі словом "курс" — більшість із них про вартість валют. Інші сплески інтересу припали на дати переходу до гнучкого курсу гривні у лютому цього року і "розморожування" офіційного курсу НБУ у листопаді 2014-го. Багато запитів щодо валюти було й у дні мирних переговорів у Мінську, коли курс гривні виріс.

Більшість запитів про курси валют пов'язана із курсом гривні. До них входять і ті, у яких назва національної валюти не згадується, наприклад [курс долара] (тобто курс долара до гривні), [курс євро] тощо. Дві іноземні валюти фігурують лише у 10% запитів.

Найпопулярніші іноземні валюти у запитах користувачів із Рівного та області — це долар США і російський рубль. На кожну з них припадає близько п’ятої частини від усіх питань про курси валют.



Серед запитів, у яких використовують назву двох валют, найпопулярніша пара — це гривня-російський рубль. На другому місці за даними на листопад ‒ грудень 2014 року — долар-рубль. Можливо, що так рівняни реагують на різке падіння курсу рубля. Крім того, у Рівненській області частіше, ніж у всіх інших областях країни, питають про британський фунт.

Про які іноземні валюти йдеться найчастіше у запитах жителів Рівного та області про курси валют (частка від усіх запитів цього типу, %):

Російський рубль (RUR) – 23,4
Долар США (USD) – 19,7
Польський злотий (PLN) – 4,9
Євро (EUR) – 2,8
Білоруський рубль (BYR) – 0,9
Британський фунт (GBP) – 0,9

Про які валютні пари йдеться найчастіше у запитах жителів Рівного та області з назвами двох валют (частка від усіх запитів цього типу, %):

UAH – RUR – 34,6
USD – RUR – 21,6
UAH – PLN – 14,4
UAH – USD – 10,8
UAH – EUR – 3,7
USD – EUR – 2,7

За даними пошуку Яндекса, листопад ‒ грудень 2014

Див. також:

Графік відключення електроенергії у Рівному

Рівненщина: нові тарифи на воду у 2015 році





На правах реклами