Ми у Facebook
28.12.2014, 11:40

Яким був 2014 рік для Рівного: коментар міського голови

Наприкінці року, що минає, говоримо про те, яким був 2014 та з якими надіями та сподіваннями входимо у рік новий. Про те, яким був 2014 рік для Рівного з перших уст від міського голови Рівного Володимира Хомка.
– Сказати, що рік був важким – це нічого не сказати. Стільки всього було, що, напевно, вистачило би на десятиліття. Але, як не дивно, для міста Рівного 2014 рік завершується непогано. Найбільше питання, які мене хвилювало, – зарплата бюджетників, але ще раз хочу наголосити, що проблеми з її затримкою – це вина Кабінету міністрів. Це їхній обов’язок. Ми з мерами міст України домовилися, що тепер це питання не спустимо з контролю. Місяць тому ми з вами говорили, що, якщо проблема не вирішиться, ми, міські голови, підемо під Кабмін, і тоді всі колеги-мери мене підтримали.

Як наслідок цих наших заяв – гроші на зарплату бюджетникам, які по праву належать місту, дали. Так має бути і надалі. Наступного року нехай і не мріють, щоб ми закладали свої кошти в міський бюджет на ті видатки, які згідно з Бюджетним кодексом має фінансувати держава. Або нехай забирають свої обов’язки, або платіть усю суму. Ми не будемо передавати гроші з асфальтування доріг чи ремонту дахів у місті на ті статті витрат, які має фінансувати держава. Або нехай представники Кабінету міністрів виходять до людей і кажуть, що це вони винні.

Добре, що гроші для бюджетників нам дали. І я хочу подякувати Кабміну, що ці кошти було виділено, а депутатам облради – за те, що їх було швидко розподілено. Таким чином одну болючу проблему для міста під кінець року було закрито...

Друге важливе питання, яке потрібно вирішити, – “Азот”. Ми не можемо допустити зупинки цього підприємства будь-яким способом. Нас не цікавить, хто власник заводу, нам важливо, щоб “Рівнеазот” працював. Якщо владі не подобається Фірташ, то нехай націоналізують завод, але у будь-якому разі зроблять так, щоб він працював. Це єдине у Рівному потужне підприємство, яке на 40% наповнює бюджети всіх рівнів, і ми не можемо допустити його зупинки. Це буде не по-державницькому, якщо уряд це допустить. Ми будемо все робити, щоб цього не сталося.

Не дай Боже він зупиниться, то 4 тисячі працівників з родинами точно будуть під Кабінетом міністрів.

Отже, загалом стан справ у місті склався більш-менш нормальний: гроші бюджетникам виділили, “Азот” допрацьовує до кінця року. На щастя, у нас немає сил, які хотіли б розхитати ситуацію, що зараз бачимо у багатьох регіонах. Тому у нас є всі шанси залишатися острівцем стабільності. Є проблеми, але вони не носять глобального характеру. Все інше у Рівному відносно стабільно.

Статті до теми:

Орієнтовний маршрут нового тролейбуса у Рівному

Чому у Рівному так і не заасфальтували вулицю Соборну в напрямку Ювілейного


На Парковій у Рівному зробили новий дах





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ