Ми у Facebook
30.12.2014, 19:15

У Рівненській обласній дитячій лікарні з'явилася наглядова рада

На останній сесії Рівненської облради головним лікарем Рівненської обласної дитячої лікарні призначили Віталія Бойка. На це громада реагувала по-різному і для контролю діяльності лікарні вирішено створити наглядову раду.
Інформацію про процес створення наглядової ради, а також її членів написав на своїй сторінці у фейсбук Олександр Петровський. Він, до слова, і є головою наглядової ради при Рівненській обласній дитячій лікарні.

З ідеєю створення Наглядової ради РОДЛ ми носимося з серпня, коли надіслали перше звернення голові облради М.М. Кириллову, від якого отримали цілковиту підтримку та розуміння необхідності такої структури. В.Я. Бойко, обійнявши посаду, у відповідь на звернення ініціативної групи з пропозицією створити Наглядову раду РОДЛ, попри наші побоювання , одразу підписав наказ про її створення і перші консультації пройшли конструктивно.

Засновниками Наглядової Ради є :

1. Кузмічова Марина Анатоліївна – директор РОЧБО «Серце дітям України»
2. Кутик Юлія Миколаївна – керівник БФ «Скарбниця Надії»
3. Петровський Олександр Олександрович – керівник ГО «Берегиня Рівненська»
4. Рева Мар’яна Володимирівна – заступник голови правління БФ «Скарбниця Надії»
5. Терентьєв Сергій Григорович – керівник РММГО «Новий рівень»
6. Торбіч Антоніна Олександрівна – координатор Громадського руху «За життя», заступник головного редактора в ІА «Рівненське агентство журналістських розслідувань»
7. Шавловський Ярослав Олександрович – виконавчий директор РОГО «Правова асоціація «Паритет»
8. Білецька Інна Олександрівна – журналіст телеканалу ІНТЕР

Всі ці люди допомагають тяжкохворим дітям, окремим відділенням та лікарні в цілом , або ж мають волонтерський досвід.

Коротко опишу питання і проблеми, які ми вже почали обговорювати. Днями вже оприлюднимо свої рішення і передамо їх на розгляд керівництва РОДЛ:

1. Плануємо разом з керівництвом лікарні розробити програму розвитку лікарні на 3 роки: обладнання , ремонти, меблі, навчання медперсоналу, оптимізація відділень.
2. Збираємось кардинально змінити підхід в забезпеченні лікарні ліками.
3. Очікуємо, що збір благодійних пожертв буде приведено у відповідність до Закону «Про благодійну діяльність» на основі добровільності, прозорості використання у відповідності призначень допомоги та відкритості звітності .
4. Розробити програму економії комунальних витрат із залученням фахівців.
5. Будемо вимагати проведення прозорої кадрової політики лікарнею на умовах відкритих конкурсів. За влаштування на посаду в лікарні не буде «такс» .
6. Питання оренди майна лікарні (приміщень) – встановлення адекватних, а не занижених цін за м.кв. , визначення приміщень які можуть здаватись в оренду за медичним призначенням, за умов що дані медичні послуги або обладнання відсутні в лікарні.
Та багато багато іншого, але нехай це залишиться «сюрпризом» для деяких осіб.
І звичайно ж намагатимемось здійснювати постійний контроль всього і всіх (тендери, бюджет, витрати). Як в нашій діяльності без контролю?
Рішення Наглядової ради РОДЛ ми викладатимемо в групі у фб (просимо підписуватись):
https://www.facebook.com/groups/boardRODL/


Такою ініціативою активісти хочуть показати, що реформи в різних сферах, зокрема у медицині, можна розпочинати власними силами.

Статті до теми:

У Рівненській обласній дитячій лікарні назріває «вибух»

Віталій БОЙКО - Реформатор у білому халаті





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ