Ми у Facebook
02.12.2015, 22:00

ТОП-5 новорічних видів спорту

Хтось зустрічатиме Новий рік з олів'є під промову президента, а дехто вже сьогодні зможе скористатися підбіркою незвичайних видів спорту.
Перегони на лопатах

Зимові перегони на лопатах були винайдені на початку 1970-х інструкторами лижних курортів. Світові чемпіонати по спуску на лопаті проводилися до 2005 року на курорті "Ейнджелфайр" в штаті Нью-Мексико. Потім турніри потрапили під заборону через позови травмованих учасників. Швидкість спуску досягала 120-150 км/год. Для змагань випускалися спеціальні спортивні лопати з поліпшеними аеродинамічними властивостями. І навіть з гальмівними системами.

Але заради розваги можна скористатися і звичайною лопатою.



Брумбол

Модифікований хокей, який винайшли в Канаді 100 років тому. Гравці-брумболісти виходять на лід без ковзанів, замість шайби у них м'яч, замість ключки - мітла.

У світі навіть проводяться чемпіонати світу з цього незвичного виду спорту.



Скіджорінг

Людською мовою - катання на лижах з допомогою собаки. Крім лиж також можна використовувати ковзани та лопату. Підійде для українців, які мають собаку. Для цього виду спорту потрібен сніг.



Айскартинг

Картінг на замерзлих водоймах. Зазвичай карти переобладнані під слизьку поверхню. Змагання з айскартингу популярні у Фінляндії, але такі перегони можна зустріти і в Україні. Зазвичай їх проводять заможні українці.



Перегони на санчатах

Цей вид спорту популярних серед жителів різних країн Європи. У Скандинавії навіть проводять різдвяні змагання. Для веселих перегонів потрібні санчата, сніг та пагорб, а також гарний настрій.



За матеріалами espreso.tv

Статті до теми:

У Рівному відбудеться музично-новорічне дійство «Новорічна зіронька»

Як прикрасити новорічний стіл

ТОП-14: Новорічні та зимові пісні на Новий рік





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ