Ми у Facebook
10.01.2015, 11:35

Інструкторів тактичної медицини за стандартами НАТО сертифікують на Рівненщині

ілюстративне фото

10 - 11 січня на Рівненщині відбудеться Перший всеукраїнський з’їзд інструкторів громадської організації «Білі берети», який проводиться за підтримки голови Рівненської обласної ради.
Як зазначає координатор «Білих беретів» у місті Рівне Юрій Тарасюк, до участі в заході залучаються інструктори-волонтери, які в зоні Антитерористичної операції навчають військовослужбовців силових структур України тактичній медицині. Тренінги для них проводитимуть сертифіковані НАТО військові медики, які пройшли попередні профільні курси.

Упродовж двох днів інструктори-волонтери відпрацьовуватимуть чітку структуру методики навчання учасників АТО надання першої меддопомоги на полі бою, пройдуть внутрішній інструктаж і внутрішню атестацію. У найближчій перспективі це дозволить визначити потужності «Білих беретів» та створити міжрегіональні групи, що проводитимуть інструктажі в зоні Антитерористичної операції. Зокрема, під час практичних занять кожен учасник відпрацює близько 10 ситуативних завдань з використанням джгутів та евакуації.

– Ми радо підтримуємо цей захід, бо, здебільшого, наші військові медики отримували освіту радянського зразка, що сьогодні, в умовах сучасної війни, малоефективно. Натовські стандарти тактичної медицини, її ази доступні кожному бійцю, крім того, вони дієві. Чим більше наших військових володітиме подібними знаннями, тим менше патріотів ми втратимо на полі бою, – зазначив голова Рівненської облради Михайло Кириллов.

На підтвердження слів голови обласної ради Юрій Тарасюк навів статистичні дані війни в Іраку:

– 98% вижило після сумісних з життям поранень. Такий високий показник, бо в НАТО кожен боєць обов’язково проходить курс тактичної медицини, – додав координатор «Білих беретів».

Вміння надавати медичну допомогу та організувати роботу медичного забезпечення в бойових умовах після цього з’їзду інструктори впроваджуватимуть в українських військових колективах. А рівень їхньої кваліфікації підтверджуватимуть отримані сертифікати та
дипломи.

Захід проводитиметься у ресторанно-готельному комплексі «СКОЛЬМО», початок о 10.00. Про це повідомили з прес-служби Рівненської обласної ради.

До теми:

В Україні найближчим часом пройде загальна військово-медична мобілізація

На Рівненщині випробовують унікальний розвідувальний комплекс





На правах реклами