Ми у Facebook
25.01.2015, 07:15

У центрі Рівного - дикий акт вандалізму

На вулиці Набережній у центрі Рівного вандали знищили 13 туй.
Дерева «вбили» вночі з п’ятниці на суботу. Тринадцять молодих дерев – зелених туй – вандали знищили в зеленій зоні на алеї коло Усті, між перехрестям вулиць Набережної та Сагайдачного і пішохідним мостиком коло кафе «Венеція».

Ламали, вочевидь, ногами. Понівечені деревця комунальники навмисно не прибирали до понеділка. Щоб рівняни, котрі тут ходять, змогли оцінити наслідки акту вандалізму та на власні очі побачити, від чого дехто відчуває тваринне задоволення. На жаль, живуть серед нас вандали, яким хочеться зробити, аби навколо нас у місті було все поламане й брудне, як, мабуть, у сумлінні цих людей.

– Гуляємо з дружиною тут завжди, алейка ця була такою гарною , – обурюється рівнянин пан Микола. Він мешкає неподалік, то й на роботу завжди ходить зеленою набережною, бо так йому приємніше. – А зараз – ось що наробили. Повідбивати б руки їм і посадити хоча б років на десять, щоб у Рівному і духу не було паскудників! Вночі тут темно: хулігани й ліхтарі порозбивали. І нові розіб’ють, бо нема на них управи. От би начальнику міліції зарплату не давали, аж поки їх не знайдуть й не засадять…

Керуюча міським трестом зеленого господарства Ірина Савчук також обурена до краю:

– Це ж треба: тільки восени торік наші працівники у цій зеленій зоні висадили 44 туї – на двох алейках із обох боків дитячого майданчика. Це гарні сортові дерева –західна колоноподібна туя.

Тоді за кожен саджанець з бюджету міста заплатили по 120 гривень, тепер вони вже, мабуть, дорожчі. Та все одно, на місці зламаних деревець навесні будемо саджати нові. А зараз будемо подавати заяву до міліції, бо збитки завдані громаді не лише матеріальні.

Це прикрість для всіх рівнян ще й моральна: Через таких Європа дивиться на українців як на дикунів. Цікаво, чи хоча б цього разу їх зловлять?..

До теми:

У Рівному осквернили панно "Небесна сотня"

Рівне: панно "Небесна сотня" очистили від вандалізму

Рівненщина: вандали цинічно познущались над єврейським кладовищем

Невідомі вандали вкрали частину бруківки в одному із парків Рівного [ФОТОФАКТ]

Джерело: 7d.rv.ua





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ