Ми у Facebook
15.01.2015, 22:20

Інтернет-шахраї «кинули» рівнян на 12 тисяч гривень

Під час різдвяних свят у міліції зафіксовано три факти інтернет-шахрайства та один - телефонного. Зловмисники знову ошукали довірливих громадян, діючи за тими самими «налагодженими схемами». Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Рівненській області.
На гачок інтернет-шахраїв потрапили 40-річний Сергій, 27-річний Віталій та 24-річна Інна. Чоловіки перерахували 3500 та 2800 гривень за мобільні телефони, а дівчина — майже 5500 гривень за пальто. Гроші заплатили, однак бажаного товару так і не отримали.

А до 60-річної Раїси з Рівного зателефонував чоловік. Представившись її сином, попросив перерахувати гроші на банківський рахунок для звільнення його з поліції у місті Прага. Пенсіонерка, не вагаючись, виконала прохання шахраїв та позбулася 16 тисяч гривень.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Проводяться досудові розслідування.

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян з проханням бути обачними та обережними, здійснюючи покупки у всесвітній мережі та отримуючи підозрілі дзвінки за проханням перерахувати кошти! Перевіряйте отриману інформацію завчасно! Бережіть свої заощадження!







На правах реклами