Ми у Facebook
16.01.2015, 14:20

Рівненщина: у минулому році суд отримав 46 обвинувальних актів, пов'язаних з корупцією

У 2014 році правоохоронними органами Рівненщини, зокрема прокуратурою, надіслано до суду 46 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях про злочини з ознаками корупції, у тому числі стосовно 17 осіб за фактами одержання неправомірних вигод.
Про це повідомив старший прокурор відділу нагляду за додержанням законів у сфері протидії корупції та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про корупційні правопорушення Андрій Войтюк у прямому ефірі програми Рівненської обласної державної телерадіокомпанії “Громадська приймальня”.

З підозрюваними укладено 10 угод про визнання винуватості.
Прокурор розповів, що факти корупції викрито у таких сферах: земельних правовідносин, довкілля, освіти, охорони здоров’я, транспорту, в агропромисловому комплексі, а також у банківській та фінансово-кредитній системах.

До кримінальної відповідальності, зокрема, притягуються 8 державних службовців (5-7 категорій), стільки ж посадових осіб місцевого самоврядування (4-7 категорій), 4 працівники органів внутрішніх справ, по 1 службовцю державної кримінально-виконавчої служби та Збройних сил України, а також 5 посадових осіб інших органів державної влади, 7 посадовців юридичних осіб публічного права та інші.

Сума збитків, що спричинені державним інтересам у закінчених провадженнях про корупційні правопорушення, сягнула суму 1,3 млн грн, з них вже відшкодовано понад третини від цієї суми.

Крім того, органами досудового розслідування з метою відшкодування збитків накладено арешт на майно підозрюваних на загальну суму понад 164 тис грн., прокурорами пред’явлено позовів на суму понад 863 тис грн.

Стосовно 19 осіб вироки судів вже набрали законної сили.
Правоохоронні органи області також вживали заходи щодо протидії адміністративно-караній корупції. Так, до суду скеровано 135 протоколів про вчинення адміністративних корупційних правопорушень.

За результатами розгляду судами справ про адміністративні корупційні правопорушення вже притягнуто до відповідальності 115 осіб.

Серед них 9 державних службовців (у т.ч. 2 голови районних державних адміністрацій), 44 депутати місцевих рад, 20 посадових осіб місцевого самоврядування (у т.ч. 1 голова районної ради), по 3 працівника підрозділу цивільного захисту та службових осіб органів внутрішніх справ, 6 працівників митної служби, 23 посадові особи юридичних осіб публічного права.

Андрій Войтюк у прямому ефірі поспілкувався із глядачами РОДТРК, під час якого відповів на їх численні запитання.

Зокрема, він розповів про вжиті прокуратурою заходи щодо виявлення та припинення корупційних діянь депутатами Корнинської сільської ради при прийнятті ними рішень щодо розподілу земельних ділянок. А також повідомив про хід розслідування актуальних кримінальних проваджень за фактами одержання неправомірних вигод чиновниками влади, зокрема, заступником голови Рівненської обласної державної адміністрації.

Прес-служба прокуратури Рівненської області





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ