Ми у Facebook
17.01.2015, 13:11

Рівне: справу про крадіжку в обласній міліції направлено до суду

Обвинувальний акт стосовно капітана міліції, який не забезпечив належне зберігання 80 тисяч доларів США, направлено до суду.
Прокуратурою Рівненської області направлено до суду обвинувальний акт стосовно слідчого слідчого управління УМВС України в Рівненській області, який вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинило тяжкі наслідки).

Розслідуванням встановлено, що капітан міліції, неналежно виконуючи покладені на нього службові обов’язки через несумлінне ставлення до них, не забезпечив належне збереження грошових коштів у сумі 80 тис дол. США, що були вилучені у ході розслідування кримінального провадження за фактом незаконного видобутку бурштину та зберігалися у його робочому кабінеті.

Як наслідок − гроші, а також інше майно 26 листопада 2014 року були викрадені з приміщення УМВС України в Рівненській області невстановленими особами.

Наразі цього працівника звільнено з органів внутрішніх справ за порушення нормативно-правових документів відомства та вимог КПК України.

За вчинення вказаного кримінального правопорушення санкція статті КК України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Довідково: у кримінальному провадженні за ч.3 ст.185 КК України за фактом крадіжки грошових коштів та каміння бурштину досудове розслідування триває, його здійснюють слідчі Головного слідчого управління МВС України.

До теми:

У Рівному обікрали обласне управління міліції

ВІДЕО: Як у рівненській міліції півмільйона доларів вкрали

Рівняни обговорюють пограбування обласного управління міліції [СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ]





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ