Ми у Facebook
17.01.2015, 13:21

На бюджет Рівненщини "звалили" утримання ветеринарів

На бюджет Рівненщини лягло додаткове фінансове навантаження. Відповідно до прийнятого Закону «Про державний бюджет на 2015 рік» на обласні бюджети передано утримання окремих закладів, які до цього часу фінансувались з державної казни.
Серед них – 23 заклади ветеринарної медицини у всіх районах області: 19 ветлікарень та 4 ветеринарні лабораторії. В проекті обласного кошторису вже передбачено на їх утримання 11267,8 тис. грн. Ще майже стільки ж ветеринарна служба має самостійно заробити на власне утримання за рахунок надання платних послуг.

Крім того, на 2015 рік передбачено понад 2,3 мільйона гривень для забезпечення протиепізоотичних заходів. Для цих цілей розроблена відповідна програма, яку на засіданні обговорювали члени постійної комісії з питань місцевого самоврядування, розвитку територій та європейської інтеграції. Метою цієї програми є захист населення, сільськогосподарських, домашніх та диких тварин від захворювань, охорона території області від занесення інфекційних хвороб, недопущення їх розповсюдження, профілактика та діагностика хвороб, спільних для людей та тварин. Заходами програми передбачено придбання засобів захисту тварин.

- Фінансування на нас звалили, держава перевела обов‘язки щодо фінансування ветмедицини на обласний бюджет, а майнові комплекси залишила у своїй власності. Це абсурд. Раз так вже сталося, то ми будемо звертатися до Кабінету Міністрів України з вимогою передати цілісні майнові комплекси ветеринарних закладів в обласну комунальну власність, - коментує ситуацію голова Рівненської обласної ради Михайло Кириллов.

До теми:

21 січня відбудеться "бюджетна сесія" Рівненської обласної ради

На Рівненщині планують скоротити працівників бюджетних установ





На правах реклами