Ми у Facebook
18.01.2015, 19:15

ВІДЕО: Чому на Рівненщині затримують соціальні виплати [+Відео]

На Рівненщині без грошей залишились сім'ї з дітьми, та ще кілька категорій соціально незахищених людей. Молоді мами стурбовані, адже раніше кошти на дитину виплачували вчасно, до 10 числа кожного місяця. Нині відчули фінансову скруту, хоча гроші невеликі, але за них чимало сімей живе цілий місяць.
Новий 2015 рік, приніс нові проблеми та несподіванки соціально вразливим категоріям українців. Зокрема сім'ї, які отримують соціальні виплати на дітей, цього місяця відчули затримки. Кажуть раніше все у повному обсязі отримували вчасно. Сьогодні ж грошей і досі немає.

Сергій батько двох дітей. Каже, кошти і справді затримують, а вони сьогодні дуже необхідні. Адже гроші потрібні фактично на все.

Начальник відділу соціальних виплат запевнив, заборгованості як такої немає, адже держава має надати допомогу упродовж поточного місяця.

Фахівці запевнили: свою роботу виконали. Усі заявки на соцвиплати подали. І кошти частково вже почали надходити, адже їх отримують з державного бюджету.

Нестачу коштів відчули і у Фонді соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Востаннє гроші отримували 12 грудня. Тому нині рівняни не отримують лікарняних, та допомоги по смерті рідних.

Поки готували матеріал до ефіру, фахівці повідомили, що вже отримали кошти на виплати лікарняних по вагітності та пологам, а також для виплати матеріальної допомоги на поховання. У Фонді запевнили - за кілька днів ситуація нормалізується.



До теми:

Рівненські мами готові на бунт через невиплату "дитячих" грошей

Джерело: "Рівне 1"





На правах реклами