Ми у Facebook
18.01.2015, 11:20

Податок на нерухомість у 2015 платять за ставками 2014 року

Головне управління ДФС у Рівненській області роз'яснює, що за новим законом, який діє з 1 січня 2015, податок з надлишкової площі за ставками, які затвердять місцеві ради, громадяни платитимуть аж у 2016 році.

Протягом 60 календарних днів з дня отримання повідомлення-рішення від органу ДФС власники нерухомості зобов’язані перерахувати суму податку на вказані у повідомленні рахунки. Громадяни у 2015 році будуть сплачувати податок на нерухомість за ставками, які діяли у 2014 році.

Нагадаємо, сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, які володіють квартирою чи квартирами загальною площею понад 120 і будинком/будинками, загальна площа яких перевищує 250 квадратних метрів, або різними видами нерухомості (квартирою та будинком) загальна площа, яких сумарно перевищує 370 квадратних метрів.

Ставки податку на нерухоме майно встановлюються сільською, селищною або міською радою в таких розмірах за 1 кв. метр загальної площі об'єкта житлової нерухомості:

- для квартир, загальна площа яких не перевищує 240 кв.м, та житлових будинків, загальна площа яких не перевищує 500 кв.м, ставки податку не можуть перевищувати 1% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року;

- для квартир, загальна площа яких перевищує 240 кв.м, та житлових будинків, загальна площа яких перевищує 500 кв.м, ставка податку становить 2,7% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.

Звертаємо увагу, що ці ставки застосовуються лише до площі перевищення!

Довідково: юридичні особи сплачують податок на нерухоме майно вже по-новому, відповідно до внесених у законодавство змін, які набули чинності з 01.01.2015 року.

Про це повідомили у ГУ ДФС у Рівненській області.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
За квартиру більше 60 м кв. треба платити податок





На правах реклами