Ми у Facebook
18.01.2015, 22:00

19 січня рівнян запрошують на загальноміську молитву та купання в ополонці

Рівнян запрошують до спільної молитви 19 січня, у Свято Хрещення Господнього. На центральному пляжі міста на озері Басів Кут, о 9 ранку відбудеться спільна молитва та освячення води в озері.
Після молебню рівняни зможуть окунутися у крижану воду. За словами організатора заходу журналіста Олександра Курсика, на пляжі буде працювати Пункт обігріву, його встановлянь рівненські рятувальники. Також буде гарячий чай, місця для переодягання.

«Загальноміське купання ми робимо вперше, тому прошу усіх підтримати таку ініціативу. Адже молитва значно сильніша коли вона спільна, та ще і в таке велике свято. Помолимося за мир, за здоров`я і, як годиться на Водохреще пірнемо в ополонку. Прогнози синоптиків не тішать, може бути і таке, що лід на озері зійде, але це ж не головне, — розповідає Олександр Курсик. -

Працівники Державної служби надзвичайних ситуацій одразу погодилися допомогти, рятувальники розгорнуть пункт обігріву, там буде гарячий чай. Запрошую усіх бажаючих. Адже багато рівнян хочуть в цей день окунутися, очиститися, але не знають де це комфортно і безпечно зробити. Тож тепер у нас буде своя загальноміська традиція. Зустрінемося о 9-ій ранку на центральному пляжі Басового кута».

Організатори рекомендують брати з собою одяг та взуття для купання, гарний настрій і віру в очищення та прощення гріхів.

За детальною інформацією звертайтеся до організатора заходу — Олександр Курсик, (097)919-60-28.

Статті по темі:

Поради рівнянам: як правильно купатися на Водохреща

Рівняни відсвяткували Водохреще купанням в ополонці





На правах реклами