Ми у Facebook
25.01.2015, 23:30

Чи можуть рівняни законно відмовитися від мобілізації?

В інтернеті все частіше можна знайти зразки заяви про законну відмову від мобілізації. Чи можна рівнянам законно "відкосити" від армії?!
У 2015 на українців чекає три хвилі мобілізації. Перша має розпочатись 20 січня. Триватиме вона 90 днів. Наступні дві пройдуть у квітні-червні. За попередніми даними, викликатимуть до військкоматів насамперед військовозобов'язаних запасу, резервістів та добровольців.

Не торкнеться часткова мобілізація студентів та аспірантів, священнослужителів, мешканців окупованих територій, батьків трьох і більше дітей, непридатних за станом здоров'я та осіб, які здійснюють постійний догляд за недієздатними родичами.

Втім, ті хто не потрапляє у цей перелік, теж не завжди поспішають брати зброю у руки. Згідно зі статтею 336 Кримінального кодексу України, ухилення від мобілізації загрожує людині позбавленням волі від 2 до 5 років.

Звичайно, це не стосується випадків, коли людина не з'явилась до військового комісаріату з поважних причин. Останнім часом в інтернеті все частіше можна знайти зразки законної заяви відмови від мобілізації. Зокрема, на одному з сайтів позовних заяв до суду зазначено, що відповідальність за відмову від мобілізації передбачена тільки у воєнний час. В Україні ж нині - антитерорестична операція.

Див. також:

На сході України бойовики обстріляли рівненських військових


Хто не підлягає під мобілізацію у 2015 році [ІНФОГРАФІКА]


Джерело: rivne1.tv





На правах реклами