Ми у Facebook
22.01.2015, 14:17

Близько 20 населених пунктів на Рівненщині залишились без світла

Через крадіжки електрообладнання близько 20 населених пунктів на Рівненщині залишились без світла.

Масові крадіжки електрообладнання в Рівненський області, що сталися впродовж першої половини січня 2015 року, стали причиною відсутності електропостачання більш ніж в 20 населених пунктах Рівненщини.

Розкрадаються проводи лінії електропередач та обладнання трансформаторних підстанцій, зливають трансформаторне масло.

Ці протиправні дії тягнуть за собою не лише знеструмлення споживачів, але й загрожують життю багатьох людей, які наражають себе та оточуючих на небезпеку ураження електричним струмом.

У Кримінальному кодексі України передбачено покарання за крадіжки електроенергії та умисне пошкодження об’єктів електроенергетики у вигляді позбавлення волі від 3 років до 15 років, якщо злочин спричинив загибель людей або заподіяв інші тяжкі наслідки.

На сьогоднішній день електропостачання відновлено. Найбільш постраждали від зловмисників Рівненський, Острозький та Дубенський райони.

ПАТ «Рівнеобленерго» постійно вживає та вживатиме оперативних заходів щодо швидкого відновлення електропостачання споживачів. Проте на його відновлення потрібен час, а ви можете залишитися без світла, через таких крадіїв.

Ми всі зацікавленні в якісному та безпечному енергопостачанні, тому при виявленні робіт по демонтажу обладнання або зливу масла на підстанції, зняття дротів ліній електропередач, факти відкритий дверей підстанцій та проведення будь-яких робіт людьми, які не є працівниками енергокомпанії (це можна визначити по спецодягу та напису на машині), ПАТ «Рівнеобленерго» просить відразу повідомляти компанію та міліцію.

Телефони: +38 (0362)69-42-79, +38 (0362) 22-42-45.

м. Рівне, вул. Князя Володимира, 71 або в будь який структурний підрозділ ПАТ «Рівнеобленерго» у вашому районі. Гарантується конфіденційність отримання інформації.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:

Новий графік відключення електроенергії у Рівному

Графік аварійних відключень світла: карта Рівненської області


Коли на Рівненщині припиняться аварійні відключення світла





На правах реклами