Ми у Facebook
24.01.2015, 20:30

Обстріл Маріуполя: 30 загиблих

фото 0629.com.ua

Кількість загиблих в результаті артобстрілу Маріуполя вранці в суботу, 24 січня, досягла 30 осіб. На місці загинули 23 людини, в лікарні померли ще 7.
Станом на 17.30 кількість загиблих в результаті артобстрілу Маріуполя досягла 30 осіб, з них - двоє дітей, повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації з посиланням на регіональний департамент охорони здоров'я.

"В результаті обстрілу житлових кварталів Маріуполя в суботу вранці з боку території, тимчасово окупованій так званою ДНР, на місці загинули 23 людини, у тому числі одна дитина. Ще 93 людей постраждали, у тому числі 8 дітей. 75 поранених у стані різного ступеня тяжкості зараз перебувають у лікарнях міста. У лікарні померли ще сім осіб, з них одна дитина", - наголошується в повідомленні.

Таким чином, загальна кількість загиблих в результаті обстрілу житлових кварталів Маріуполя вранці з боку території, тимчасово окупованої так званою "ДНР", досягла 30 осіб, з них 2 дітей - дівчинка 15 років і хлопчик орієнтовно 5 років, - сказано в заяві.

Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що жителів Маріуполя Донецької області переміщують зі східної частини міста, яка опинилася сьогодні під обстрілом бойовиків.

Глава дипломатії Євросоюзу Федеріка Могеріні у своїй заяві щодо ескалації ситуації в Україні зазначила, що обстріл бойовиками Маріуполя, який стався в суботу вранці " неминуче призведе до подальшого серйозного погіршення відносин між ЄС і Росією".

В результаті обстрілу Маріуполя бойовиками з "Градів" вранці в суботу, 24 січня, у місті зруйновані будинки і магазини, зупинки громадського транспорту. Місто затягнуте димом, на вулицях догоряють і знищені авто. Люди масово залишають мікрорайони, які потрапили під обстріл. Працюють пожежники і швидкі.

За даними штабу АТО, територія мікрорайону "Східний" міста Маріуполя була обстріляна бойовиками "ДНР" з боку населених пунктів Саханка, Заїченко. За даними розвідки, було випущено три залпи з трьох установок "Град" по повного боєкомплекту - 120 бойових снарядів.

У прес-центрі сектора "М" повідомили, що один з боєкомплектів "Граду" був випущений безпосередньо по місту, два інших - по блокпостах на околицях Маріуполя. "Під обстріл потрапили блокпости: один в селі Виноградне, інший - при виїзді з міста в Новоазовському напрямку", - уточнила у свою чергу прес-служба маріупольського МВС.

Секретар РНБО Олександр Турчинов звинуватив в обстрілі Маріуполя особисто президента РФ Володимира Путіна. "Те, що сьогодні відбувається на фронті, - це фактично реалізація завдань безпосередньо президента РФ Путіна", - заявив він на засіданні оперативного штабу.

До теми:

Рівненських призовників чекає нововведення при обстеженні

Шахраї хотіли ошукати дружину пораненого рівненського "кіборга" Федора Місюри

Рівнян просять допомогти військовим ліками

Джерело: zn.ua





На правах реклами