Ми у Facebook
25.01.2015, 10:00

Оригінальна страва до святкового столу від рівнянки Тетяни Данилової

Тетяна ДАНИЛОВА, директор мережі торгівлі друкованою продукцією “ОГОпрес", поділилась оригінальним рецептом червоного борщу.
Пані Тетяна розповідає, що традиційно на Святвечір в їхній родині готують пісний червоний борщ з “вушками”. Саме рецептом цієї страви вона ділиться з читачами газети “ОГО”. Хоча Святвечір вже минув, скористатись рецептом відомої рівнянки не зайвим буде і в інші дні року, що настав!

Необхідні інгредієнти:

Білі сухі гриби: 0,5 л
Борошно – 2 склянки
Цибуля – 3 шт.
Варений буряк – 1 шт.
Буряковий квас – 0,5 л
Лавровий лист – 2 шт.
Олія – 3-4 ст. ложки
Сіль, перець за смаком

Картопля, запечена з часником, лимонною цедрою і сиром

Спосіб приготування:

Гриби з вечора замочити, а наступного дня зварити у трьох літрах води. Вибрати гриби з відвару і змолоти на м’ясорубці. Посолити і поперчити за смаком.

До грибного відвару додати тертий буряк, почищену цілу цибулину, сіль, перець і буряковий квас. Прокип’ятити все кілька хвилин. Решту цибулі почистити, дрібно нарізати й підсмажити на олії до золотистого кольору. 1-2 столових ложки цибулі додати до грибного відвару, а решту – до мелених грибів. Борошно трішки підсолити і замісити водою тісто як на вареники. Тоненько розкачати й розрізати на квадратики розміром 3 см х 3 см. На кожний квадратик викласти по 1 ч. ложці грибної начинки, з’єднати сторони квадрата так, щоб вийшов трикутник, а тоді зліпити докупи два кінці трикутника – вийдуть “вушка”. Варити їх в окропі ще хвилину-дві після того, як спливуть. Подавати до столу гарячими в борщі.

Святковий рецепт від Алли Матчук

Буряковий квас треба приготувати заздалегідь. Для цього буряк треба почистити, порізати кружальцями і залити холодною водою. Зверху покласти скоринку сухого чорного хліба. Залишити квас у теплому місці – через три-чотири дні він буде готовий.





На правах реклами