25.01.2015, 10:00
Оригінальна страва до святкового столу від рівнянки Тетяни Данилової
Тетяна ДАНИЛОВА, директор мережі торгівлі друкованою продукцією “ОГОпрес", поділилась оригінальним рецептом червоного борщу.
Пані Тетяна розповідає, що традиційно на Святвечір в їхній родині готують пісний червоний борщ з “вушками”. Саме рецептом цієї страви вона ділиться з читачами газети “ОГО”. Хоча Святвечір вже минув, скористатись рецептом відомої рівнянки не зайвим буде і в інші дні року, що настав!
Необхідні інгредієнти:
Білі сухі гриби: 0,5 л
Борошно – 2 склянки
Цибуля – 3 шт.
Варений буряк – 1 шт.
Буряковий квас – 0,5 л
Лавровий лист – 2 шт.
Олія – 3-4 ст. ложки
Сіль, перець за смаком
Картопля, запечена з часником, лимонною цедрою і сиром
Спосіб приготування:
Гриби з вечора замочити, а наступного дня зварити у трьох літрах води. Вибрати гриби з відвару і змолоти на м’ясорубці. Посолити і поперчити за смаком.
До грибного відвару додати тертий буряк, почищену цілу цибулину, сіль, перець і буряковий квас. Прокип’ятити все кілька хвилин. Решту цибулі почистити, дрібно нарізати й підсмажити на олії до золотистого кольору. 1-2 столових ложки цибулі додати до грибного відвару, а решту – до мелених грибів. Борошно трішки підсолити і замісити водою тісто як на вареники. Тоненько розкачати й розрізати на квадратики розміром 3 см х 3 см. На кожний квадратик викласти по 1 ч. ложці грибної начинки, з’єднати сторони квадрата так, щоб вийшов трикутник, а тоді зліпити докупи два кінці трикутника – вийдуть “вушка”. Варити їх в окропі ще хвилину-дві після того, як спливуть. Подавати до столу гарячими в борщі.
Святковий рецепт від Алли Матчук
Буряковий квас треба приготувати заздалегідь. Для цього буряк треба почистити, порізати кружальцями і залити холодною водою. Зверху покласти скоринку сухого чорного хліба. Залишити квас у теплому місці – через три-чотири дні він буде готовий.
Необхідні інгредієнти:
Білі сухі гриби: 0,5 л
Борошно – 2 склянки
Цибуля – 3 шт.
Варений буряк – 1 шт.
Буряковий квас – 0,5 л
Лавровий лист – 2 шт.
Олія – 3-4 ст. ложки
Сіль, перець за смаком
Картопля, запечена з часником, лимонною цедрою і сиром
Спосіб приготування:
Гриби з вечора замочити, а наступного дня зварити у трьох літрах води. Вибрати гриби з відвару і змолоти на м’ясорубці. Посолити і поперчити за смаком.
До грибного відвару додати тертий буряк, почищену цілу цибулину, сіль, перець і буряковий квас. Прокип’ятити все кілька хвилин. Решту цибулі почистити, дрібно нарізати й підсмажити на олії до золотистого кольору. 1-2 столових ложки цибулі додати до грибного відвару, а решту – до мелених грибів. Борошно трішки підсолити і замісити водою тісто як на вареники. Тоненько розкачати й розрізати на квадратики розміром 3 см х 3 см. На кожний квадратик викласти по 1 ч. ложці грибної начинки, з’єднати сторони квадрата так, щоб вийшов трикутник, а тоді зліпити докупи два кінці трикутника – вийдуть “вушка”. Варити їх в окропі ще хвилину-дві після того, як спливуть. Подавати до столу гарячими в борщі.
Святковий рецепт від Алли Матчук
Буряковий квас треба приготувати заздалегідь. Для цього буряк треба почистити, порізати кружальцями і залити холодною водою. Зверху покласти скоринку сухого чорного хліба. Залишити квас у теплому місці – через три-чотири дні він буде готовий.
Інші статті рубрики:
У Рівному Фредерік Верно влаштує справжній "Рейвах"
У місті відбудеться перезентація книги Федеріка Верно "Рейвах"
переглядів: 208
Сімейний сніданок: рецепт корисних оладок з вівсянки
Спробуйте приготувати оладки з вівсянки. Такий сніданок не лише смачний, а й корисний.
переглядів: 805
У Рівному виступить відома бандуристка KRUT
Завтра, 20 квітня, відома артистка виступить у Органному залі. Концерт запланований о 18 годині.
переглядів: 377
У Рівному почався новий збір на дрони
Місто оголосило чергову закупівлю дронів для ЗСУ.
переглядів: 392
Прикмети та заборони цього дня: усе, що слід знати про 19 квітня
Українці вшановують пам'ять святого Іоана. До настання Нового року залишилося 256 днів.
переглядів: 437