Ми у Facebook
25.01.2015, 19:31

Неподалік Рівного виявили боєприпаси

ілюстративне фото

На Рівненщині піротехніки Держслужби з надзвичайних ситуацій успішно знешкодили три артилерійські снаряди калібром 100 мм та одну гранату Ф-1 часів Другої світової війни.
23 січня о 13.30 групою піротехнічних робіт Головного управління ДСНС у Рівненській області було знешкоджено три артилерійські снаряди калібром 100 мм. часів Другої світової війни, які були виявлені місцевими жителями у лісовому масиві поблизу села Олександрія Рівненського району.

Того ж дня о 16.30 саперами Держслужби з НС була знешкоджена одна ручна граната Ф-1, котру виявили під час проведення господарчих робіт (заготівлі дров) в селі Оженино Острозького району.

Держслужба з надзвичайних ситуацій звертається до громадян:

"Під час проведення господарчих робіт на присадибних ділянках або перебуваю чи у лісовій зоні будьте пильними та обачними, адже вибухонебезпечні предмети можуть знаходитись всюди де проходили бойові дії: у полі та городах, у лісі та парках, у річках та ставках, будівлях та підвалах, на території колишніх полігонів, а особливо слідкуйте за дітьми, попередьте їх про небезпеку яку являє собою звичайний, на перший погляд, шматок застарілого металу. В разі виявлення підозрілого предмету схожого на боєприпас необхідно негайно сповістити найближче розташований орган виконавчої влади, наприклад: сільську (міську) раду, дільничного міліціонера, пожежно-рятувальну службу ДСНС за телефоном «101».

При знаходженні вибухонебезпечного предмета категорично забороняється: брати їх до рук, наносити по ним удари, робити спроби розібрати або переносити з місця на місце, кидати їх в вогнище або розводити над ним полум’я, збирати та здавати їх як металобрухт. Пам’ятайте що краще попередити біду, ніж ліквідувати її наслідки".


До теми:

Рівненська область: знайшли боєприпаси часів Великої Вітчизняної війни [+Відео]

На Березнівщині міліціонери виявили незаконні боєприпаси

На Рівненщині знешкодили 169 вибухонебезпечних предметів





На правах реклами