Ми у Facebook
29.01.2015, 09:58

Викладач РДГУ отримала почесне звання "Заслужений працівник освіти України"

Викладач Рівненського державного гуанітарного університету Тамара Поніманська отримала почесне звання "Заслужений працівник освіти України"
Його присвоєно відповідно до Указу Президента України № 27/2015"Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Соборності України проректорові з наукової роботи, завідувачу кафедри Рівненського державного гуманітарного університету Тамарі Поніманській.

Відзнаку педагог отримала за значний особистий внесок у науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм.



Довідково:

Тамара Поніманська народилась 5 серпня 1954 року у селищі Городище Біловодського району Луганської області у родині службовців. Освіта вища, закінчила Рівненський державний педагогічний інститут ім. Д.З Мануїльського за спеціальністю «педагогіка і психологія» (дошкільна) (1971–1975 рр.). Свій педагогічний шлях розпочала з Дубнівського педагогічного училища , де порацювала викладачем дошкільної педагогіки. З 1975 року - викладачем кафедри педагогіки та психології (дошкільної) Рівненського державного педагогічного інституту ім. Д.З Мануїльського. У 1986 році отримала вчене звання доцента. З 1987 по 2006 р. працювала завідувачем кафедри педагогіки і психології (дошкільної) Рівненського педагогічного інституту, нині Рівненського державного гуманітарного університету. З 2006 р. – проректор з наукової роботи РДГУ.

Тамара Поніманська викладає провідні навчальні дисципліни спеціальності “дошкільне виховання”, розробляє й активно впроваджує сучасні форми і методи професійної підготовки студентів. Вона є автором понад 250 наукових і науково-методичних робіт. Серед них 30 навчальних посібників і програм із грифом Міністерства освіти і науки України, які використовуються у професійній підготовці фахівців з дошкільної освіти
Тамара Іллівна Поніманська – співавтор державного стандарту Базового компонента дошкільної освіти в Україні та програмово-методичних документів до нього.

Визнана Жінкою року м. Рівне – 2009 у номінації «Жінки – працівники освіти та науки». Переможець конкурсу РДГУ «Науковець року» у номінаціях «Науковий керівник РДГУ – 2009», «Менеджер науки РДГУ – 2010». Нагороджена Почесними грамотами Міністерства освіти, Знаком “Відмінник народної освіти”, Почесними грамотами Академії педагогічних наук України, Знаком “Софія Русова” .

Статті до теми:

Підполковник міліції з Рівного взяла на виховання дев’ятьох дітей
Президент України Порошенко нагородив трьох рівнян





На правах реклами