Ми у Facebook
05.02.2015, 17:33

Рівненщина: 17-річний герой врятував життя потопаючому

На Рівненщині 17-річний хлопець врятував життя для 42-річного чоловіка, який ледь не втонув.
17 січня мало не стало останнім днем в житті 42-річного Андрія Савсюка, жителя села Біле Володимирецького району.
Цього дня чоловік вирішив зайнятися підлідною риболовлею на місцевому озері. Виставляючи спеціальні пристрої (жерлиці) для ловлі на щуку, Андрій раптово провалився під кригу. Глибина водойми у тому місці становить приблизно 7-8 метрів. Намагання чоловіка самостійно вибратися із водяної пастки не увінчалися успіхом. Крихкий лід під вагою чоловіка повсякчас ламався і бідолаха знову і знову занурювався у холодну воду.

Невідомо чим би все закінчилося, якби чоловіка не побачив місцевий житель, 17-річний Володимир Сильман, який також рибалив неподалік.

«Я миттєво зрозумів, що без моєї допомоги людина може загинути. У пам’яті ожили навики як поводитись в подібних ситуаціях, що я отримав під час шкільних уроків з безпеки життєдіяльності», - розповів згодом співробітникам Держслужби з НС Володимир.
Розуміючи, що наблизившись до потопаючого він може сам провалитися на кризі, хлопець, застрахувавшись на безпечній відстані рибацькою пішнею, протягнув чоловіку виламану на березі гілку. Зібравши усі зусилля, юнак витягнув рибалку з крижаної води на поверхню. Після цього юний герой допоміг врятованому дістатися домівки.

Слід зазначити, що Володимир Сильман не тільки відважний та небайдужий до чужої біди, а й дуже скромний. Після свого вчинку хлопець ні кому ні чого не розповів. І лише за декілька днів він випадково обмовився про цю подію друзям в школі. Товариші відразу повідомили про це дирекцію навчального закладу, які у свою чергу сповістили місцевих рятувальників.



Вчинок учня 10-го класу Володимира Сильмана є прикладом наслідування не тільки для його однолітків, а й для кожного свідомого громадянина. Бо іноді лише людська небайдужість здатна врятувати життя тим, що опинилися у небезпеці.
Без перебільшення, врятований чоловік був на волосині від смерті. Адже якби поряд нікого не виявилося, то наслідки були б трагічними. Тому цей день в житті врятованого Андрія можна вважати його другим днем народження.

За проявлений героїзм та відвагу під час порятунку людини, Володимира Сильмана буде заохочено правами начальника Головного управління ДСНС України у Рівненській області полковника служби цивільного захисту Сергія Крука, а його кандидатуру буде запропоновано для участі у щорічній Всеукраїнській акції ДСНС України «Герой-рятувальник року».

Статті до теми:


Рівненщина: жінка відсвяткувала 100-річний ювілей

Як розмовляють на рівненському Поліссі





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ