Ми у Facebook
29.01.2015, 12:16

У Рівному вшанували героїв Крут [ФОТО]

Сьогодні вранці у Рівному на майдані Магдебурзького права біля пам’ятника «Загиблим за Україну» відбувся загальноміський міжчасовий діалог «Крути - Схід» - комплекс заходів з нагоди вшанування пам’яті Героїв Крут та усіх загиблих за волю й незалежність України.
Лейтмотивом заходу було проведення паралелі між подвигом „крутінців” та сучасними героями АТО.

У заході взяли участь учні та вчителі загальноосвітніх закладів міста, представники міської влади, учасники АТО та пересічні рівняни, повідомляє відділ інформаційно-аналітичного забезпечення виконавчого комітету Рівненської міської ради.



Звертаючись до присутньої молоді, міський голова Рівного Володимир Хомко сказав:

- Я прожив уже якесь життя. З точки зору історії воно невелике. Навряд чи ви повірите, але років 30 тому якби хтось у Рівному ось так став з синьо-жовтим прапором – це було б 5 років тюрми.



Про героїв Крут я взнав у досить зрілому віці, це була заборонена тема. За цим слідкували, цю тему ніде не висвітлювали, хіба що на радіостанціях „Свобода” чи „ВВС”. Більше того, я ніколи не думав, що історія так може повторитися.



Але з огляду на те, на скільки згуртована нація зараз, ми все-таки не впустимо шансу збудувати незалежну демократичну Україну. І в цій державі ми просто зобов’язані пам’ятати всіх тих, хто гинув раніше і зараз. Тому наш святий обов’язок проводити такі мітинги неформально і без надмірного пафосу, але сердечно й душевно згадувати тих людей.




Статті до теми:


Сьогодні у Рівному відзначать річницю бою під Крутами

Сьогодні, у день пам'яті Героїв Крут, на Рівненщині відбудеться смолоскипна хода






На правах реклами