Ми у Facebook
31.01.2015, 08:30

На Рівненщині все частіше діти потрапляють у ДТП

Працівники Державтоінспекції б’ють на сполох, адже останнім часом на території області все частіше учасниками дорожньо-транспортних пригод стають діти.
Впродовж минулого року на території Рівненської області спостерігалося значне зростання кількості дорожньо - транспортних пригод за участю підростаючого покоління. Серед основних причин по яких діти ставали учасниками ДТП - раптовий вихід на проїзну частину дороги та перехід вулиці у невстановленому місці.

Невтішна ситуація з ДТП вказаного виду спостерігається і у січні 2015 року. Діти продовжують потрапляти під колеса автомобілів, отримуючи при цьому різного виду травми.

Відповідно до статистичних даних впродовж січня поточного року більша частина учасниками ДТП ставали діти-пасажири. Однак, були і випадки, коли неповнолітні пішоходи, нехтуючи елементарними вимогами Правил дорожнього руху, потрапляли під колеса автомобілів.

Так, нещодавно, у Рівному під колеса автомобіля потрапивя 10-річний хлопчик. Дорожньо - транспортна пригода сталасо 8 годині 25 хвилин на вулиці 24-го Серпня. За попередніми даними 34-річний водій, керуючи автомобілем «Сіат Ібіца», здійснив наїзд на неповнолітнього пішохода. Зі слів водія автомобіля стало відомо, що дитина раптово вибігла на проїзну частину дороги. У результаті ДТП хлопчик отримав тілесні ушкодження. Після надання медичної допомоги був відпущений додому.



Ще одна дорожньо-транспортна пригода за участю неповнолітнього пішохода була зареєстрована в селі Рокитне. 28 січня близько 22 години місцевий житель керуючи автомобілем «ВАЗ 2106» допустив наїзд на 15-річного пішохода, який рухався по проїзній частині дороги.

В наслідок ДТП неповнолітній пішохід отримав тілесні ушкодження з якими був госпіталізований в травматологічне відділення Рокитнівської ЦРЛ.

Саме тому вартові доріг звертаються до батьків та дорослих з проханням берегти своїх дітей, онуків. Більш уважно наглядати за ними, розповідати про необхідність дотримання вимог «дорожньої грамоти». Бути гідним прикладом у виконанні ПДР.
Також, шановні дорослі пам’ятайте, під час перевезення дітей у автомобілі від Вас у першу чергу залежить їх життя та здоров’я.

Статті до теми:

На Рівненщині жінка збила малолітнього хлопчика
ФОТО - У центрі Рівного водій маршрутки збив бабусю
Рівненщина: під колесами авто опинилася 14-річна дівчина





На правах реклами