Ми у Facebook
04.02.2015, 10:10

Прокуратура вимагає повернути державі майно Рівненського тракторного заводу

Прокуратура відстоює у суді право власності ВАТ «Рівненський завод тракторних агрегатів» на нерухомість вартістю 1,4 млн гривень.
Прокуратурою Рівненської області вжито заходи щодо повернення незаконно відчуженого майна ВАТ «Рівненський завод тракторних агрегатів», частка якого знаходиться у державній власності.

Зокрема, з’ясовано, що нерухоме майно заводу (а саме - станції освітлення, водозворотнього циклу, очистки промстоків та прохідна), незаконно передано у 2011 році до статутного фонду одного із ТзОВ на підставі рішень загальних зборів товариства, які згодом судом визнані недійсними.

З огляду на те, що спірні приміщення заводу досі не повернуті, а відчужені на підставі договорів купівлі-продажу третім особам, прокуратура Рівненської області предʼявила в інтересах держави до господарського суду Рівненської області позов про повернення майна, вартість якого складає 1,4 млн грн, з чужого незаконного володіння та визнання права власності на нього за ВАТ «Рівненський завод тракторних агрегатів».

Крім того, з метою унеможливлення відчуження зацікавленими особами об’єктів нерухомості третім особам – нерезидентам, прокуратурою Рівненської області внесено до суду заяву про забезпечення зазначеного позову шляхом накладення арешту на спірне майно заводу.

Вказана заява розглядатиметься 03.02.2015 у суді першої інстанції.


Про це повідомила прес-служба прокуратури Рівненської області





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ