Ми у Facebook
06.02.2015, 17:45

Житомирські бурштинокопачі влаштували бійку з рівненськими «колегами» [Фото+Відео]

«Бурштинові війни» тривають. У селі Сущани Олевського району, що на Житомирщині, люди, які займаються незаконним видобутком бурштину, поставили блокпост і влаштували масштабну "битву" з сусідами з Рівненщини.
Днями тут сталася масова сутичка між місцевими та рівненськими «копачами» - приблизно 300 на 300 осіб, повідомив Житомир.info.





Місцевий депутат Олександр Ніколайчук 30 січня на своїй сторінці у фейсбук розповів подробиці події.

«У селі Сущани Олевського району сталася бійка між місцевими видобувачами бурштину та хлопцями, які приїхали з сусідньої Рівненської області. За словами тутешніх, конфлікт назрів після того, як приїжджі влаштували ДТП, в результаті якого пішов з життя молодий чоловік. Олевчани моментально створили своєрідний блокпост з метою недопущення бурштинокопачів з Рівненщини на територію, яка має поклади бурштину. Разом з тим, масштаби руйнувань, викликаних незаконним видобутком бурштину, вражають... Аномально тепла зима і злидні підштовхують Олевщину до соціального вибуху. Людей лихоманить...» - написав Ніколайчук.



Як повідомив Олевський інформаційний портал, після бійки рівненські гості відступили. На місце конфлікту виїхав керівник району, начальник міліції, прокурор.




СТАТТІ ДО ТЕМИ:
На Рівненщині знову "бурштинова війна": там били та катували міліціонерів
"Бурштинова війна" на Рівненщині триває: очевидця "розборок" 9 травня намагались вбити [+Відео]
Розбірки року - бурштинові війни на Рівненщині [ВІДЕО]

ВІДЕО: Як у рівненській міліції півмільйона доларів та бурштин вкрали





На правах реклами