Ми у Facebook
01.02.2015, 17:29

Через браконьєрство на кордоні з Білоруссю закриють сезонні пункти пропуску?

Держприкордонслужба України інформує громадян Рівненської області про можливе повне закриття тимчасових місць сезонного пропуску Познань, Березове та Дроздинь.
Справа в тому, що білоруська сторона занепокоєна протиправними діями мешканців прикордонних сіл Рокитнівського району.

У січні цього року відбулась зустріч представників міністерств закордонних справ України та Республіки Білорусь, де обговорювались питання україно-білоруського співробітництва.

На цій зустрічі білоруська сторона висловила занепокоєння діями українських громадян прикордонних населених пунктів Рокитнівського району Рівненської області - браконьєрство, незаконне вирубування лісових порід дерев з використанням шумоподавляючих бензопил та збирання грибів і ягід у промислових масштабах у зоні радіаційного забруднення (яка до того ж є заповідною зоною) з подальшою реалізацією відповідної продукції на території України.

Також білоруська сторона має намір відмови у ратифікації Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про порядок перетину українсько-білоруського державного кордону жителями Рокитнівського району Рівненської області України і Столинського району Брестської області Республіки Білорусь від 2013 року. А це у свою чергу може призвести до повного закриття тимчасових місць сезонного пропуску "Познань", "Березове" та "Дроздинь".

"Нагадуємо, що завдяки спільним зусиллям керівників прикордонних відомств України та Республіки Білорусь, органів влади та місцевого самоврядування Рівненської області у 2011 році на міждержавному рівні вдалось вирішити питання щодо функціонування спрощених пунктів пропуску для наших громадян з метою збору дикоросів на напрямку українських сіл Познань, Березове, Дроздинь", - йдеться у повідомленні відділу із взаємодії зі ЗМІ Адміністрації Державної прикордонної служби України.

Наразі тривають міжвідомчі консультації представників компетентних органів двох держав. Однак прийняття позитивного для українських громадян рішення під велиуим знаком питання через протиправну діяльність на державному кордоні окремих мешканців прикордонних населених пунктів.

Тому Державна прикордонна служба України закликає всіх громадян Рокитнівського прикордоння Рівненської області дотримуватись вимоги законодавства з прикордонних питань та сприяти військовослужбовцям відділу прикордонної служби "Березове" Луцького загону в охороні державних рубежів.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Мешканцям Рівненщини знову дозволили збирати ягоди та гриби у Білорусі
Грибникам з Рівненщини тимчасово заборонили перетинати кордон Білорусі





На правах реклами