Ми у Facebook
03.02.2015, 10:01

В Україні обмежили право військовозобов'язаних пересуватися навіть по країні

У Генштабі заявили, що військовозобов'язані мають мати довідку з військкомату не лише для виїзду за кордон, а й для виїзду за межі адміністративних районів.
Про це заявив перший заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генштабу Володимир Талалай, повідомляє УП

"Чинним законодавством в умовах, коли в державі оголошена мобілізація, військовозобов'язані не мають права залишати місце проживання без дозволу відповідного районного військового комісара. Тому питання оформлення такого дозволу оформляється у формі відповідної довідки", - сказав він.

Більше того, зазначив генерал, таку ж довідку військовозобов'язані повинні мати навіть при поїздках в межах України.

"Військовозобов'язаний, який в умовах, коли в державі проводиться мобілізація, має намір покинути місце проживання і виїхати за межі адміністративного району, він повинен про це повідомити районного військового комісара і отримати дозвіл... Це не обов'язково виїзд за межі державного кордону. Навіть переміщуючись по території держави", - заявив Талалай.

Довідку з військкомату потрібно мати і при тимчасовому переміщенні за межі адмінрайонів.

"Тому, що він (військовозобов'язаний - ред.) може бути необхідний для комплектування військ. Якщо у ньому немає потреби, йому видаються довідку і він з цією довідку переміщується", - заявив представник Генштабу.

Водночас, генерал уточнив, що таку довідку не потрібно отримувати, якщо військовозобов'язаний виїжджає за межі свого адмінрайону "на день-два".
За його словами, мінімальні терміни для виїзду поки остаточно не визначені, і це, та інші питання, будуть врегульовані найближчим часом на виконання указу Президента України № 40/2015.

Найчастіше, зазначив Володимир Талалай, потреба у цій довідці стосується випадків, коли військовозобов'язаний має намір виїхати за межі держави під час мобілізації.

"Це має бути довідка установленої форми у військовому комісаріаті, де визначено що громадяни такий-то перебуває на обліку і має дозвіл на виїзд", - додав він.

Статті до теми:

Список речей, які необхідні для рівненського полігону
Рівненський військовий комісар звернувся до тих, хто не з'явився у військкомати





На правах реклами