Ми у Facebook
05.02.2015, 09:18

Довідка від військкомату при перетині кордону не потрібна, - Держприкордонслужба [ВІДЕО]

Порядок перетинання державного кордону військовозобов'язаними залишається чинним, жодних змін в законодавство поки не прийнято. Про це йдеться в повідомленні Західного регіонального управління Держприкордонслужби в Facebook.
"Інформація для мобілізованих та осіб призовного віку. На сьогоднішній день ніяких змін у законодавчому полі щодо перетину державного кордону з довідками з військкоматів немає. Тому документами, які дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну є паспорт громадянина України для виїзду за кордон, проїзний документ дитини, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, посвідчення особи моряка", - повідомляє відомство.

Нагадаємо, що Генштаб України повідомив, що військовозобов'язані під час проведення мобілізації мають мати відповідну довідку з військомату при виїзді за межі адміністративних районів, у тому числі за межі державного кордону.

"Чинним законодавством в умовах, коли в державі оголошена мобілізація, військовозобов'язані не мають права залишати місце проживання без дозволу відповідного районного військового комісара", - цитує представника Генштабу України Володимира Талатая Укрінформ.

"Такий дозвіл оформляється у формі відповідної довідки", - сказав він. Талатай зауважив, що таку ж довідку військовозобов'язані повинні мати навіть у разі виїзду за межі свого адміністративного району.




СТАТТІ ДО ТЕМИ

В Україні обмежили право військовозобов'язаних пересуватися навіть по країні
Список речей, які необхідні для рівненського полігону





На правах реклами