Ми у Facebook
04.02.2015, 15:30

Пільги для рівнян в оподаткуванні нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки

Законом України від 28 грудня 2014 року № 71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо податкової реформи» внесено зміни щодо оподаткування нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки, які набрали чинності з 1 січня 2015 року.
Внесеними змінами передбачено розширення бази оподаткування для податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, шляхом оподаткування, як житлової так і нежитлової нерухомості.

Відповідно до Закону №71 переглянуто розміри житлової нерухомості, на яку застосовуються пільги зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Для забезпечення виконання норм Податкового кодексу України та надходження коштів до місцевих бюджетів Рівненською міською радою прийнято рішення від 22.01.2015 року №4830 «Про встановлення податку на майно в частині податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки». Даним Рішенням з 1 січня 2015 року на території міста Рівного встановлено податок на майно в частині податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, його ставки, пільги на об’єкти житлової та/або нежитлової нерухомості тощо.

Зазначений документ було опубліковано в газеті Рівненської міської ради «Сім днів» від 29.01.2015 р. №5. Крім того з повним текстом Рішення №4830 можна ознайомитись на офіційному сайті Рівненської міської ради та її виконавчого комітету у рубриці «Рішення міської ради».

ДПІ у м. Рівне

Див. також:

У січні платники податків Рівного поповнили бюджет майже на 77 млн грн





На правах реклами