Ми у Facebook
06.02.2015, 17:14

Художниця зі Львова експонує свої роботи у Рівному

Художниця зі Львова експонує свої роботи у Рівному. Виставка займатиме 4 виставкові зали галереї європейського живопису «Євро-Арт».
Час проведення презентації: середа, 4 лютого 2015 р., 15:00 год.
Місце проведення: галерея європейського живопису «Євро-Арт», клубне кафе «Євро-Арт» (Рівне, проспект Миру, 4)
Організатор: арт-група галереї європейського живопису «Євро-Арт».



Художниця Оксана Давидюк (1968 р. н.) народилася у Львові, але значну частину дорослого життя прожила поза його межами (Росія, Казахстан). В кінці 1980-х - на початку 1990-х працювала у Рівному. Тому вибір міста для персональної виставки був визначений долею. 115 робіт, написаних упродовж останніх двадцяти років, художниця привезла до галереї європейського живопису «Євро-Арт». Деякі із цих полотен уже експонувалися на окремих персональних виставках, зокрема, у Будинку художника (Москва), у Палаці мистецтв (Львів), в Музеї етнографії та художнього промислу (Львів).

Створюючи свої картини, Оксана Давидюк детально продумує взаємодію художніх образів, відшуковує оптимальні вирішення їх колірного звучання, делікатно розставляє окремі акценти на полотні. І це їй вдається настільки органічно, що глядач відчуває, як від імені митця ведеться тиха й спокійна, але непроста розмова. У цій розмові художниця піднімає питання духовної наповненості життя, одвічних людських чеснот, любові, материнства і т. і. Ось чому свій новий мистецький проект Оксана Давидюк назвала по-філософськи: «Пісня для дорослих дітей» і презентує його рівнянам.

Звертає на себе увагу манера письма художниці. Добре прописані конкретні деталі композицій, котрі підтверджують тяжіння автора до декоративності, що посилює виразність полотен. У контексти картин художниця вписує багато символіки (святі, писанки, хрести, квіти, дерева, птахи тощо). На перший погляд вони існують самостійно, а насправді символи вбудовані у своєрідний лабіринт, котрий глядачеві варто осмислити.

З цією метою художниця активно використовує компонування сюжетів у диптихи і триптихи. Такий підхід надає творам статусу давніх містерій, що у собі приховують глибоку таємницю («Гра у класики», «Сім’я», «Зміна часів», «Три жінки», «День і ніч» та ін.). Саме цією загадковістю мистецьких містерій й цікаві роботи художниці.

У житті Оксани Давидюк значне місце займає процес написання ікон. Через призму Вічності вона дивиться на світ. Розуміння власної творчості художниця виражає словами: «Картини відображають втому і смуток сучасної людини, але водночас …закликають звернутися до Бога. Це моя материнська настанова, і я намагаюся воскресити у душах уже дорослих дітей радісно-дитячий оптимістичний погляд на життя і водночас схильність до рефлексії, роздумів, щоб це дало можливість їм злетіти над буденністю та болями». 

На презентації буде присутня художниця із родиною, мистецька еліта Рівного та Острога, представники державних та громадських організацій.

Виставка триватиме до 8 березня 2015 р.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ