Ми у Facebook
08.02.2015, 13:15

Рівненщина: сім років отримав керівник кредитної спілки "Спартак"

Сім років отримав керівник кредитної спілки "Спартак" за те, що привласнив понад два мільйони.
Прес-служба прокуратури Рівненської області повідомила, що керівник, зловживаючи своїм службовим становищем, регулярно вилучав із каси кредитної спілки депозитні вклади людей, які в подальшому привласнював. Він вносив недостовірні відомості про зняття вкладниками депозитів у відповідну електронну програму та з метою хибного підтвердження належного контролю за фінансово-господарською діяльністю, підроблював офіційну документацію засідань спостережної ради та ревізійної комісії кредитної спілки.

За період з 2007 по 2010 рік чоловіку вдалося ошукати 70 вкладників та збагатитися на 2,6 млн.грн.

Під час розгляду обвинувального акта державний обвинувач з прокуратури Рівненської області орієнтував суд на призначенні обвинуваченому міри покарання, пов'язаної із позбавленням волі. Керівника установи визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 статтею 190 (шахрайство, вчинене повторно), ч. 5 ст. 191 (привласнення і розтрата майна у особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального Кодексу України. Вироком Рівненського міського суду голову правління кредитної спілки, який обманним шляхом заволодів коштами членів спілки в особливо великих розмірах, засуджено до позбавлення волі строком на 7 років.

А також чоловіка позбавлено права обіймати посади із організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими повноваженнями строком на 3 роки та конфісковано усе належне йому майно. Засуджений за позовними вимогами потерпілих у кримінальному провадженні зобов’язаний повернути останнім усю суму завданих злочинами збитків.

Статті до теми:

Рівненщина: викладачу винесли вирок за хабар в 1 тисячу доларів

Рівненщина: лікарю-хабарнику винесли вирок





На правах реклами