Ми у Facebook
08.02.2015, 19:30

На Рівненщині міліціонери викрили наркоторговця

Злочинний бізнес на продажі наркотичного засобу 28-річного Олега, жителя селища Квасилів Рівненського району, оперативники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків райвідділу виявили ще у грудні минулого року. А вже зараз зловмисник готується сісти на лаву підсудних.
Під час оперативної закупки Олег продав один поліетиленовий пакет із порошкоподібною речовиною світлого кольору, зовні схожу на психотропну речовину метамфетамін. Слідчо-оперативна група, що прибула на місце події, пакет вилучила та направила на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр. Експертиза підтвердила, що в пакеті був небезпечний наркотик.

— За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин чи їх аналогів), — повідомляє начальник Рівненського райвідділу Ігор Денисюк. — Наразі зловмиснику оголошено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення та обрано міру запобіжного заходу – домашній арешт. Слідчим райвідділу справу вже скеровано до суду. Зловмиснику загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.
Загалом, упродовж 2014 року правоохоронці зареєстрували 30 правопорушень (у 2013 - 21), з яких 26 вже розкрито (у 2013 - 15).

Довідка:

Метамфетамін - похідне амфетаміну, біла кристалічна речовина, є психостимулятором з надзвичайно високим потенціалом до формування залежності, у зв'язку з чим віднесений до наркотичних речовин.

На фоні позитивних ефектів, які виникають від вживання метамфетаміну - підвищення активності, зниження потреби у сні, почуття ейфорії, посилення сексуальності, виникають, звичайно, і негативні ефекти: порушення режиму сну, судома жувальної мускулатури (тризм), сточування зубів, втрата апетиту (анорексія), мурашки по шкірі, нудота, блювання, діарея, надмірне збудження, прискорене дихання, дратівливість, агресивна поведінка, паніка, параноя (манія переслідування, божевілля), сильна депресія.
Після вживання: запаморочення, холодний піт, тремтіння, неадекватна поведінка, параноя.

При тривалому вживанні метамфетаміну виникають: хвороби печінки і нирок, авітаміноз, зниження імунітету, пошкодження головного мозку, постійні психологічні проблеми, "амфетаміновий психоз" - психічне відхилення, схоже на параноїдальну шизофренію.

Cтатті до теми:

Рівненщина: засудженим передали наркотики в цибулі

Сім років отримав керівник кредитної спілки "Спартак"





На правах реклами