Ми у Facebook
09.02.2015, 18:15

Як виконується план з мобілізації на Рівненщині

Мобілізаційні заходи на Рівненщині розпочалися 20 січня. З цього часу планові завдання районних військових комісаріатів вдалося виконати на 80 відсотків.
Про це повідомив тимчасово виконуючий обов’язки військового комісара Рівненського обласного військового комісаріату Михайло Твердохліб.
«Сьогодні органи влади та військові комісаріати спільно працюють над виконанням завдання – проведення четвертої хвилі мобілізації. Цей процес знаходиться на особистому контролі в голови облдержадміністрації Віталія Чугуннікова», - зазначив Михайло Твердохліб.

Він нагадав, що під час четвертої черги мобілізації призиваються військовозобов’язані чоловіки, віком від 20 до 60 років, а також жінки від 20 до 50 років. Спочатку мобілізовані направляються у навчальні підрозділи. Там вони проходять допідготовку та бойове злагодження. Тільки після цього буде прийнято рішення про їхню участь в зоні проведення АТО.

Військовий комісар повідомив, що під час наради під керівництвом Міністра оборони України наголошувалось, що навчальні центри, де будуть проживати військовозобов`язані, на 100 відсотків забезпечені паливно-мастильними матеріалами та речовим майном.

«Військовослужбовці, які проходять підготовку, з 29 січня забезпечуються речовим майном в повному обсязі у тих частинах, куди вони направлені. Якщо ж якийсь підрозділ не буде забезпечений матеріально-технічними засобами стовідсотково, то він не буде відправлятися в зону АТО», - зазначив Михайло Твердохліб.

Також він зауважив, що крім речового та іншого забезпечення, на військовозобов’язаних оформляють і банківські зарплатні картки, на які з моменту зарахування їх на службу починає нараховуватись грошове забезпечення.
Щодо укомплектування технікою, то на даний час представники обласного військового комісаріату проводять перевірку технічного стану транспортних засобів, які підлягають передачі для військових формувань.

Статті по темі:

У Рівненській області розпочалася четверта хвиля мобілізації
Хто не підлягає під мобілізацію у 2015 році [ІНФОГРАФІКА]





На правах реклами