Ми у Facebook
09.02.2015, 08:30

Рівненський «продавець металопластикових вікон» обманув десятки людей

Щонайменше 10 жителів Кременеччини ошукав 21-річний «гастролер» із Рівненської області. Спритний молодик обіцяв людям встановити пластикові вікна та двері, брав завдаток і зникав.
А одну зі своїх жертв, 80-річну пенсіонерку, він посеред зими взагалі залишив із наскрізною діркою в стіні! Взявши у пенсіонерки завдаток, "підприємець" зняв стару віконну раму, пообіцяв за декілька годин повернутися із готовим сучасним склопакетом... однак тільки його і бачили.

Потенційним клієнтам на Тернопільщині рівненський зловмисник представлявся працівником фірми, яка спеціалізується на встановленні металопластикових вікон і дверей. Однак підприємство виявилося фіктивним. Як з’ясували кременецькі правоохоронці, спритник, хоч і зареєстрований як приватний підприємець, жодних податків та ЄСВ не платив.

З тих, хто спокусився на пропозицію поміняти старі дерев’яні вікна на теплі металопластикові, спритний молодик брав чималенький завдаток. Натомість видавав квитанцію й обіцяв за два-три тижні привезти й встановити металопластикові конструкції. Однак ні самого продавця-консультанта, ні обіцяних вікон люди так і не дочекалися. А заплатили йому декілька десятків тисяч гривень! Тому до Кременецького райвідділу міліції одна за одною почали надходити заяви від ошуканих людей, які віддали шахраєві хто тисячу, а хто й вісім тисяч гривень, повідомляє СЗГ УМВС України в Тернопільській області.

«Наразі нам відомо про десять таких фактів, однак маємо підозру, що потерпілих може бути більше, - повідомив начальник Кременецького райвідділу міліції Володимир Галевич. – Громадян, які могли стати жертвами цього шахрая, просимо звертатися за телефонами у Кременці: (код 03546) 2-22-45, 2-19-36».

Пройдисвіта виявили. Йому інкримінують частину 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому). Триває досудове розслідування.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Рівненщина: за збут фальсифікованої горілки чоловік потрапив до суду
Рівненщина: циганка обікрала подружжя пенсіонерів
Рівненський суддя вкрав у держави нафти на понад 170 мільйонів





На правах реклами