Ми у Facebook
11.02.2015, 15:03

Прикордонники радять не їздити навколо зони АТО без документів

Працівники Держприкордонслужби тепер мають можливість перевірити чи навіть затримати людей у всій зоні прикордонного режиму, яку ввели навколо зони АТО та Криму.
Про це в коментарі "Українські правді" пояснив прес-секретар ДПСУ Олег Слободян.

За його словами, Кабмін поширив зону повноважень прикордонників, для забезпечення безпеки в районах і містах, прилеглих до зони АТО та окупованого Криму.

"Тепер працівники Держприкордонслужби можуть зупинити для перевірки громадян чи транспортні засоби не лише в пунктах в'їзду-виїзду, а й на всій території усіх вказаних в постанові Кабміну районах", - пояснив Слободян.

За його словами, додаткових дозвільних документів для в'їзду-виїзду у зазначені райони вводити не будуть, проте усім, хто планує туди в'їхати, слід мати із собою документи.

"Якщо у прикордонників є підозри, що громадянин щось приховує, чи він переміщається без документів, то вони мають право зупинити його для перевірки чи навіть затримати такого громадянина", - заявив Слободян.

"Тому громадяни, які там проживають, чи ті, хто часто туди їздять по роботі, чи з інших причин, мають бути свідомі, що прикордонник може зупинити їх не лише на пункті пропуску і перевірити документи", - додав він.

Як відомо, Кабмін з 10 лютого запровадив прикордонний режим в зоні проведення АТО, прилеглих до неї районах та окремих районах Херсонської та Харківської областей.

Зокрема такий режим запроваджено: у містах Донецьк, Авдіївка, Артемівськ, Вугледар, Горлівка, Дзержинськ, Дебальцеве, Докучаєвськ, Селидове Донецької області; у Артемівському, Волноваському, Володарському, Костянтинівському, Красноармійському, Мар’їнському, Ясинуватському районах Донецької області;
у Лутугинському, Новоайдарському, Перевальському, Попаснянському, Слов’яносербському, Старобільському районах Луганської області;

у Богодухівському районі Харківської області;

у Новотроїцькому та Чаплинському районах Херсонської області.

Статті до теми:

Довідка від військкомату при перетині кордону не потрібна, - Держприкордонслужба [ВІДЕО]

Кабмін вводить з 10 лютого прикордонний режим для прифронтової зони





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ