Ми у Facebook
11.02.2015, 20:36

Мобілізація очима військовослужбовця з Рівненщини [ЧАСТИНА 2]

Тут не буде прізвищ і назв об’єктів, але буде правдива історія про те, як починаються та тривають будні мобілізованого військовослужбовця.
Перша частина тут.

Нас наїб..и!!!. 28 днів теоретичної підготовки, потім бойове злагодження у військових частинах. Все так, але чи ти маєш спеціальність зв’язківця, чи військового розвідника тут здається всім по фігу. Нас, як баранів, поділили на танкістів і артилеристів – і вперед щось нам розказувати. Що і для чого?

Офіцер, який в нас викладає, каже, що це майбутнім артилеристам тут 5 років викладають, щоб вони щось зрозуміли, а ви маєте засвоїти за місяць. Частину офіцерів вночі відправили на Суми, з нас пробують робити навідників артилерійських установок.

Блін, ми ж офіцери, хтось щось вчив, хтось проходив під час служби, але по артилерійській справі серед нас 10-15% не більше. Народ реально почав задаватися запитаннями, а де ж обіцяне Генштабом за спеціальністю, тільки перевірені на службі, щоб не м’ясом у поля?

Якщо наші військкоми це не читають, то хай їм ікнеться, так, щоб добре гикнулося, а якщо читають – то знайте, так з людьми не поступають. Ми не ведмеді на роликах, а живі люди, якими скористались не за нашими вміннями, а за чиїмось потребами.

Школи пришвидшеної підготовки часів СРСР під час війни із фашистами тривали довше, ніж зараз.

Це реально перший і крутий шок! Люди збираються дзвонити у військкомати, рідним, щоб з’ясувати, чому нас тут збираються вчити не тому, що ми вміємо чи хоч трохи знаємо, а тому, що зараз брак артилеристів і танкістів.

Ми стали значно рідше телефонувати рідним і близьким. Не хочеться сумувати і їх заряджати розпачем. Тут починаєш розуміти, що головним були не цифри військових спеціальностей і медкомісії, а просто бажання. Чи піти сюди, чи хоча б не втікати від цього. А тут цим вміло скористалися.

Розклад тут у нас звичайний. Підйом 6.00 відбій 22.00, харчі смачні. Форма шикарна – повний комплект, казарми так собі. Щось то в одній, то в іншій, то пару кілометрів пішки переходити треба. Оформили всім картки Приватбанку. Не питали кому і в який банк – всі гроші Коломойському за списочком.

Спілкуємось між собою не багато, кожен все частіше почав думати про своє…


СТАТТІ ДО ТЕМИ:

Рівненський кіборг: «Трохи підлікуюся і піду назад на фронт»
Рівненські військові затримали снайпера-сепаратиста





На правах реклами