Ми у Facebook
12.02.2015, 13:37

Повний текст декларації "нормандської четвірки"

Декларація президентів РФ, України, Франції та канцлера Німеччини на підтримку Комплексу заходів з виконання Мінських угод, ухваленого 12 лютого, опублікована на сайті Кремля. Нижче наводиться повний текст документа.
"Президент РФ Володимир Путін, президент України Петро Порошенко, президент Французької республіки Франсуа Олланд і канцлер ФРН Ангела Меркель підтверджують повне дотримання суверенітету та територіальної цілісності України. Вони твердо переконані у безальтернативності виключно мирного врегулювання. Вони цілком готові здійснити будь-які можливі заходи як окремо, так і спільно з цією метою.

У цьому контексті лідери схвалюють Комплекс заходів щодо виконання Мінських угод, ухвалений і підписаний в Мінську 12 лютого 2015 року всіма, хто підписав Мінський протокол від 5 вересня 2014 року і Мінський меморандум від 19 вересня 2014 року. Лідери робитимуть внесок у цей процес і використовуватимуть свій вплив на відповідні сторони, аби сприяти виконанню цього Комплексу заходів. Німеччина та Франція нададуть технічну підтримку для відновлення сегменту банківської системи в районах, які зачепив конфлікт, можливо, шляхом створення міжнародного механізму для сприяння здійсненню соціальних виплат.

Лідери поділяють переконання в тому, що зміцнення співпраці між Європейським Союзом, Україною та Росією сприятиме врегулюванню цієї кризи. З цією метою вони підтримують продовження тристоронніх переговорів між Європейським Союзом, Україною та Росією з питань енергетики з тим, аби здійснити кроки на розвиток "зимового газового пакету". Вони також підтримують тристоронні переговори між Європейським Союзом, Україною та Росією з метою вироблення практичного вирішення питань, що викликають стурбованість Росії, у зв'язку з виконанням Угоди про глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом.

Лідери як і раніше віддані ідеї створення спільного гуманітарного та економічного простору від Атлантики до Тихого океану на засадах цілковитої поваги міжнародного права та принципів ОБСЄ. Лідери будуть й надалі віддані виконанню Мінських угод. З цією метою вони домовилися про створення контрольного механізму в "нормандському форматі", який буде проводити зустрічі з регулярною періодичністю, переважно на рівні старших посадових осіб, що представляють міністерства закордонних справ".


Див. також:


Путін заявляє: домовленості у Мінську досягнуті

Порошенко розповів про результати мінських домовленостей [ОНОВЛЕНО]

Джерело: fakty.ictv.ua





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ